8 tips voor een betaalbaar kinderfeestje

Met deze tips is het feest goedkoper en nog net zo gezellig
Is jouw kind bijna jarig en denk je al na over het organiseren van een kinderfeestje? Gelukkig hoeft een kinderfeestje niet veel geld te kosten. Verras jezelf en de feestgangers met leuke, slimme en creatieve ideeën voor een betaalbaar knalfeest om nooit te vergeten.
  1. Begin op tijd met de voorpret
    Het organiseren van een kinderfeestje kan wat tijd, kosten en moeite vergen. Maak het jezelf daarom makkelijker door ruim van tevoren te beginnen met de organisatie. Zo kun je namelijk zonder stress hier en daar steeds wat meer ideeën, versieringen, cadeautjes en andere benodigdheden verzamelen. Op deze manier verdeel je bovendien de kosten over een langere periode. Ook kun je mensen in je omgeving op tijd vragen of je bepaalde materialen kunt lenen voor het feest. Want waarom zou je alles nieuw kopen als je het misschien ook kunt lenen? 

  2. Uitnodigingen
    Nóg een voordeel aan op tijd beginnen: uitnodigingen. De voorpret start voor je kind en zijn of haar gasten natuurlijk al bij de uitnodigingen. Pak een aantal papiertjes, stickers, stiften en stempels of glitterpennen en knutsel samen met je kind unieke uitnodigingen voor de kinderen die jullie willen uitnodigen. Ook is het voor de ouders van de kleine feestgangers fijn om alvast rekening te kunnen houden met de grote dag; vanwege hun planning, het kopen van een cadeau of bijvoorbeeld het regelen van verkleedkleren.  

  3. Thema
    Is jouw kind helemaal gek van piraten, dinosaurussen, prinsessen? Organiseer dan een themafeestje. Een thema biedt focus bij het verzamelen van ideeën en materialen. Denk bijvoorbeeld aan versieringen, kleuren, spelletjes, verkleedkleren, soorten eten en drinken. Kies de ideeën uit die voor jouw gezin leuk en betaalbaar zijn en vraag je bijna jarige zoon of dochter om mee te denken, misschien heeft hij of zij ook nog leuke ideeën. Bij winkels die bekend staan om hun goedkope prijzen zijn vaak veel leuke dingen te vinden die niet veel geld hoeven te kosten. Vergeet ook vooral niet te kijken naar uitdeelverpakkingen en voordeelverpakkingen.  

  4. Eten en drinken
    De kosten voor het eten kun je laag houden door veel dingen zelf te maken of er zelfs een activiteit van te maken. Laat de kinderen helpen met het maken en versieren van de verjaardagstaart of laat ze de mooiste kunstwerken creëren met ieders eigen cupcake, koekjes, pizza of pannenkoek. De eetbare versieringen hoeven niet duur te zijn. Kinderen zijn ontzettend creatief en weten wel raad met snoepjes, hagelslag, poedersuiker, gesmolten chocola en strooisels. Ook drinken hoeft niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor rode aarbeiranja, oranje sinaasappelranja en groene afwasmiddelranja, wat stiekem appelsmaak is. Altijd erg populair bij kinderen!

  5. Team spirit
    Houden de kinderen wel van een wedstrijdje? Deel de feestgangers dan op in twee teams. Maak de teams herkenbaar met een teamkleur en laat de jarige voor ieder team een leuke naam kiezen. Knip een aantal stroken uit rode en blauwe stof (of twee andere kleuren) die de teamleden om hun arm of hoofd kunnen binden en laat de strijd beginnen.  Deel de wedstrijd op in verschillende rondes waarbij je afwisselt met behendigheid, samenwerking en snelheid. Oudhollandse spelletjes zoals een zaklooprace, spijkerpoepen, touwtje trekken, ezeltje prik en koekhappen beloven veel lachen, gieren en brullen.

  6. Waterpret
    Voor een warme, zomerse verjaardag kan het spelen met water leuk en verfrissend zijn. Je hoeft niet naar een duur zwembad voor een spetterend knalfeest, een watergevecht is net zo leuk en kan op elk grasveld en park of in je eigen achtertuin. Koop een zakje waterballonnen en verzamel een aantal waterpistolen. Leen deze een dagje van anderen en vergeet ook vooral tweedehands opties niet. Om het watergevecht extra spannend te maken, kun je er spelelementen aan toevoegen zoals ‘verover de vlag’. Vergeet niet de ouders vooraf te vragen om een extra setje droge kleding voor hun kinderen. 

  7. Thuisbioscoop
    Naar de bioscoop gaan is prijzig, maar de bioscoop in huis halen is een stuk goedkoper én veel leuker. Kies op tijd welke film het mag gaan worden, zodat je bij het uitdelen van de uitnodigingen alvast een zelfgemaakt bioscoopkaartje kan toevoegen. Wanneer de kinderen dan bij jouw huis aanbellen, kun je ze als een ware bioscoopportier verwelkomen en hun tickets aannemen. Je wijst ze naar hun plekje in de ‘bioscoopzaal’ en voorziet ze van een bakje popcorn. Maak het goed donker in de kamer door de gordijnen dicht te doen, maak met kussens en dekens comfortabele zitplekjes en laat het feest beginnen. 

  8. Lekker naar buiten
    Er is buiten zo veel te doen wat geen of weinig geld hoeft te kosten. Denk aan speeltuinen en bossen, speurtochten en kinderboerderijen. In Nederland zijn veel prachtige, grote speeltuinen te vinden die vaak gratis zijn of waar de entreeprijs laag is. Ook kun je met de kinderen naar een mooi bos gaan waar ze allerlei interessante weetjes kunnen leren over dingen die ze daar vinden. Of organiseer een speurtocht, dat kan zelfs in je eigen buurt. Vraag je buren of ze het leuk zouden vinden om mee te werken, zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld bij ‘het huis met de rode deur’ terecht voor een hint. Laat de speurtocht leiden naar een mooie schat waar een klein cadeautje in zit voor alle kinderen, zoals een zakje snoep of speelgoedmedaille.


 

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur