Babymassage

Cursus voor ouders met baby van 6 weken tot 9 maanden. Ledenvoordeel: € 10,- korting
Leer hoe je je baby het beste kunt aanraken en masseren. Volg een cursus babymassage bij een fysiotherapeut of een docent Shantala babymassage. De cursus is geschikt voor alle baby's. Jouw ledenvoordeel: € 10,- korting op de cursusprijs.

Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Een massage is goed voor de ontwikkeling van je baby en werkt heel ontspannend - ook voor jezelf! Massage kan huilen, spanning en darmkrampen helpen voorkomen. Daarnaast is massage een prachtige manier om de band met je baby te versterken. Qualitytime voor jou en je baby!

Dit houdt de cursus babymassage in

De cursus is bedoeld voor moeders en vaders met een baby tussen 6 weken en 9 maanden oud.

Babymassage helpt goed voor:

• Baby’s die veel huilen
  • Baby’s die weinig slapen en/of onrustig slapen
  • Baby’s met buikkrampen
  • Onrustige baby’s en baby’s zich veel overstrekken
  • Baby's die een moeilijke start hebben gehad
  • Baby's met een beperking

Je leert in de cursus:

• Verschillende massagetechnieken
  • Til- en draagtechnieken
  • Je kindje beter begrijpen en zijn of haar reactie sneller herkennen
  • Spelenderwijs en op een ontspannen manier contact maken met je baby
  • Aandacht te besteden aan je eigen lichaamshouding en ontspanning

Twee soorten babymassage

Je kunt kiezen uit 2 soorten cursussen met ledenkorting: bij een fysiotherapeut en Shantala babymassage.

1. Cursus babymassage bij fysiotherapeut

De cursussen bij fysiotherapeuten zijn per praktijk verschillend. Elke docent heeft een eigen cursusprogramma samengesteld volgens hoge kwaliteitseisen.

Alle docenten:

• Zijn fysiotherapeut geschoold in het geven van babymassage
  • Hebben een opleiding gevolgd bij het YVLO opleidingsinstituut.
  • Staan ingeschreven in het Algemeen Register Kinderfysiotherapie.

De cursussen worden gegeven in Alkmaar, ApeldoornAssen, Bennekom, Emmen, HoornHuissen, MeedenMeppel, Steenwijk, Zaandam en Zwolle.

2. Cursus Shantala babymassage

Shantala babymassage is van oorsprong een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s uit India. Het is een eenvoudige en liefdevolle ontspanningsmassage die uitgaat van een respectvolle benadering. Alle docenten zijn gecertificeerd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD). Meer informatie over de Shantala babymassage vind je op de website van de VSD. Hier vind je ook een Shantala-docent bij jou in de buurt.

1. Kies de cursus die bij jou past
2. Bel: 088 – 383 20 00
3. Binnen 2 werkdagen neemt de docent contact met je op.

Jouw voordeel als lid

• € 10,- korting de cursusprijs