Zo houdt u de buurt samen veilig

6 slimme buurt-apps
Als u met vakantie bent, is het fijn als buren thuis een oogje in het zeil houden. Met deze gratis buurtpreventie-apps regelt u het makkelijk.

6 slimme buurtpreventie-apps

Deze apps kunt u gemakkelijk downloaden en gebruiken:

Buurtpreventie-apps - Nextdoor1. Nextdoor

Deel teksten, foto’s en video’s met uw buren. Bijvoorbeeld een melding van een onveilige situatie in de wijk. Of een uitnodiging om samen een buurtbarbecue te organiseren. De app is gratis en besloten.

Logo Apple App Store Logo Google Play

Buurtpreventie-apps - Veiligebuurt2. Veilige buurt

Word beheerder van uw eigen Veilige Buurtgroep. Of start een privégesprek met andere bewoners om verdachte zaken te melden. Handig: de app heeft noodknoppen voor spoedmeldingen. Als u erop drukt, zien de buren meteen waar u bent.

Logo Apple App Store Logo Google Play

Buurtpreventie-apps - WhatsApp3. WhatsApp

De bekendste en meest gebruikte app voor buurtpreventie. Samen met uw buren maakt u een chatgroep aan. Zo bent u snel op de hoogte van alarmerende zaken. Vaak is er al een WhatsApp-groep in uw buurt, dan hoeft u zich alleen maar aan te melden.

Logo Apple App Store Logo Google Play

Buurtpreventie-apps - BuurtApp4. BuurtApp

Leg makkelijk contact met mensen in uw eigen straat, de buurt, de wijk of de hele gemeente. Bij BuurtApp kiest u zelf hoe groot uw bereik is. Uw achternaam en telefoonnummer zijn afgeschermd.

Logo Apple App Store Logo Google Play

Buurtpreventie-apps - WeAlert5. WeAlert

Handig van deze app is dat ook de wijkagent erop is aangesloten. Op een kaart ziet u precies waar iets aan de hand is. U vindt er ook allerlei tips voor een veiliger buurt. Minpunt: alleen voor iOS-apparaten (iPhone en iPad).

Logo Apple App Store

Buurtpreventie-apps - Hoplr6. Hoplr

Stel uzelf voor aan uw buren via dit besloten, sociale netwerk. Zo leert u makkelijk uw buren kennen. Houd elkaar op de hoogte van onveilige situaties of maak een chatgroep aan voor bijvoorbeeld een straatfeest of om uw huisdier terug te vinden.

Logo Apple App Store Logo Google Play


6 slimme anti-inbraaktips

Meer zomerse anti-inbraaktips? Lees dan het artikel in de zomereditie van het ledenmagazine.