Corona versoepelingen

Dit vinden jullie ervan
Na ruim een jaar waarin we veel binnen zaten en weinig mensen zagen, mag er nu weer meer. We vroegen wat jullie van de versoepelingen vinden en bundelen een paar reacties.

"Ik denk dat ik nog wel een tijdje moet wennen aan deze nieuwe situatie"

Fijn en onwennig

Mevrouw van Dijk vindt het fijn dat de mogelijkheden weer verruimd worden. "Maar het is ook onwennig! Enerzijds verlang ik terug naar het leven vóór Corona, anderzijds reageer ik vreemd als iemand te dicht bij mij staat. Dan voel ik mij onprettig. Misschien heeft een terugkeer naar oude tijden meer tijd nodig dan ik dacht...”

Meer versoepelingen

Piet zegt: “Ik vind het fijn. En als iedereen zich laat vaccineren krijgen we nog sneller, meer versoepelingen.”

Veel schade door corona

Martin is blij dat er weer veel meer kan. "De maatschappelijke schade door corona is heel groot. Scholen waren dicht, verenigingen en clubjes gingen niet door, kermissen afgelast, operaties uitgesteld, meer faillissementen en ontslagen. En dan heb ik het nog niets eens over de sociale schade. Als je een virus of griep hebt, blijf je gewoon thuis.”

Het had al wel eerder gekund

Barbara zegt: “Ja... heel fijn, het werd tijd. Ik denk dat het al wel wat eerder had gekund.”

Geen beperkingen nodig

Herman: “Voor mij hadden er geen coronabeperkingen hoeven zijn.”