Depressie

Online zelfhulp: pak uw somberheid aan
Ups en downs horen erbij. Maar heeft u regelmatig last van sombere gevoelens, of merkt u dat u nergens zin in heeft? De zelfhulpmodule Depressie van Stichting mirro helpt u om uw somberheid aan te pakken. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van neerslachtig kijkende manOnderwerpen

De zelfhulpmodule Depressie helpt u om meer inzicht te krijgen in uw denkpatroon en gewoonten:

• Gebruik leren maken van helpende gedachten om angsten de baas te blijven
  • Negatieve gedachten omvormen naar iets positiefs
  • Het belang van ontspanning en de nadelen van te veel spanning
  • Positieve activiteiten
  • Weg met somberheid!

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over