Maak automatische back-ups van foto’s en video’s

Tip 4
Veel mensen gebruiken hun mobieltje als camera. Ideaal, want de kwaliteit van deze camera is niet alleen indrukwekkend, u heeft hem ook altijd bij de hand. Zorg er wel voor dat uw kiekjes en filmpjes niet alleen lokaal (dus op uw eigen apparaat), maar ook in de cloud worden opgeslagen (Wat de ‘cloud’ is, leest u in Tip 14.). Stel dat uw telefoon kapot gaat of gestolen wordt, dan bent u in ieder geval niet uw foto’s of video’s kwijt.

Automatisch opslaan

U kunt instellen dat dit opslaan automatisch gaat: dan worden foto’s en video’s in uw cloud gezet, zodra u verbinding maakt met het internet. Dit kan bijvoorbeeld met Google Foto’s, maar ook met Dropbox en Apple’s iCloud. Let wel op: als u gebruikmaakt van de iCloud, dan heeft u in feite één fotobibliotheek die alle foto’s op al uw apparaten synchroniseert. Dat is handig, want zo is de foto die u net met uw iPhone heeft gemaakt ook meteen te zien op uw iPad. Als u echter een foto van uw iPhone verwijdert, verwijdert u die ook meteen op uw iPad en al uw andere apparaten. Wees dus voorzichtig met het wissen van foto’s.

Zo stelt u automatische back-ups van foto’s en video’s in

Bij Google Foto’s: open Google Foto’s. Log in op uw Google-account. Tik bovenaan op Menu. Selecteer nu Instellingen en kies vervolgens ‘Back-up en synchronisatie’. Tik op ‘Back-up en synchronisatie’ om dit in te schakelen. Bij Dropbox: open de Dropbox-app op uw telefoon. Klik op Menu. Ga naar ‘Instellingen’. Kies onder ‘Camera uploads’ ‘Zet camera uploads aan’. Bij Apple’s iCloud: ga naar ‘Instellingen’ op uw iPhone of iPad. Ga naar ‘Foto’s’ en zet de schakelaar bij iCloud-fotobibliotheek aan. Op een Mac opent u de Foto’s-app. Kies bij ‘Instellingen’ voor ‘iCloud’, en vink ‘Foto’s’ aan. Klik op ‘Opties’ en zet de iCloud-fotobibliotheek aan.