Zorg voor automatische updates

Tip 3
Meestal krijgt u de meldingen op momenten dat het helemaal niet uitkomt: de berichtjes dat er een software- update klaarstaat voor uw apparaat. De verleiding is groot de meldingen weg te klikken. U hebt tenslotte wel wat beters te doen dan wachten tot uw laptop, tablet of mobieltje eindelijk klaar is met het installeren van updates. Toch kunt u een update beter zo snel mogelijk installeren. In zo’n nieuwe versie van de software zijn namelijk vaak foutjes verholpen. Via dat soort foutjes kunnen hackers bijvoorbeeld bij uw gegevens komen. Wie niet de nieuwste update installeert, loopt dus het risico met een versie te werken waar hackers makkelijk(er) binnen kunnen dringen.

Systeemupdates niet negeren

Belangrijke updates die u beter niet kunt negeren, zijn systeemupdates van bijvoorbeeld een software-update op uw telefoon, maar ook updates op uw laptop, tablet of pc. Meestal krijgt u een melding als er een update klaarstaat. U kunt ook altijd even zelf kijken of er een update is. Op een Apple-apparaat (bijvoorbeeld een iPhone, een iMac of een iPad) ziet u dat in de App Store-app op uw apparaat. Klik in die app op ‘Updates’ en kies voor ‘Werk bij’ om alle weergegeven updates te downloaden en te installeren. Op een Android-apparaat (bijvoorbeeld uw smartphone of tablet) gaat u naar de ‘Instellingen’ op uw apparaat. Klik op ‘Over de telefoon’ of ‘Over de tablet’. Tik op ‘Systeemupdates’. Uw apparaat controleert nu of er een update beschikbaar is. Om de update te downloaden kiest u ‘Nu opnieuw opstarten om te updaten’. Let op: om een nieuwe update te installeren moet uw apparaat wel een internetverbinding hebben.

Updates apps

Naast de systeemupdates zijn er ook met regelmaat nieuwe updates beschikbaar van apps die u heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld van Facebook. Die updates vindt u op uw Apple-apparaat in de App Store-app en op uw Android-apparaat in de Google Play Store.