Zo bereik je een blijvend gezond gewicht

Miranda over Happy Weight: “Je gaat vooral op een andere manier eten”
“Happy Weight is geen dieet, maar een gezonde leefwijze. Een jaar nadat ik met het programma begonnen ben, heb ik nog steeds een gezond gewicht.” Miranda Dorgelo (46) heeft diverse diëten geprobeerd en pikte overal wel wat van mee, maar haar gewicht ging toch telkens weer omhoog. Het bekende jojo-effect. Dit keer is daar geen sprake van.

Een baan als verpleegkundige in de thuiszorg, een man die zich voorbereidt op deelname aan de halve triatlon, twee kinderen van 18 en 20 jaar. Druk, druk, druk dus. “Een jaar geleden was ik op zoek naar iets om af te vallen. Door mijn hele leven heen heb ik al verschillende diëten geprobeerd. Ik ben een keer afgevallen met Sonja Bakker en een keer met Weight Watchers. Zo langzamerhand word je toch wel weer wat zwaarder. Je probeert weer eens wat, maar eigenlijk ben je gewoon aan het jojo-en.”

“Hier ben ik tevreden mee”

“Een oud-collega wees mij op Happy Weight. Toen ik met Happy Weight begon, woog ik 78,4 kilo. Ik schommel nu tussen de 70 en 71 kilo. Soms net onder de 70, soms net boven de 71, bijvoorbeeld na de feestdagen”, vertelt Miranda. “Hier ben ik tevreden mee.”

Een leefstijl, geen dieet

“Wat mij aanspreekt is dat Happy Weight geen dieet is, maar een leefstijl. Je eet uit de Schijf van Vijf, je kunt zelf kiezen wat je eet. De lijst van Happy Weight wat je wel en niet mag eten en wat je af en toe mag eten, is ook erg handig. Die lijst is als het ware nu ingebouwd in mijn eetpatroon. Een keertje hagelslag op brood is lekker, maar je weet wel dat het onder ‘af en toe’ valt.”

Zuivel- of fruitdag

“Af en toe las ik een zuivel-/fruitdag van Happy Weight in. Dat vind ik erg prettig. Even een pas op de plaats. Je hoeft alleen maar veel fruit en zuivel te eten. Nou, dat is voor mij geen straf hoor.”

“De opbouwschema’s om meer te bewegen, zijn handig als je nog niet veel beweegt. Ik deed al aan hardlopen, zumba en bodyshape. Wel ben ik gaan nadenken hoe ik nog meer kon gaan bewegen. Ik heb een nieuwe fiets gekocht en fiets nu elke dag naar het werk; 6 km heen en 6 km terug. Ook dat heeft geholpen bij het afvallen.”

“Je hoeft er niet veel voor te laten”

“Dat je thuis zelfstandig met Happy Weight aan de slag gaat, is geen probleem. Je kunt laagdrempelig contact maken of een vraag stellen. Als je gewoon iedere week netjes leest, de theorie tot je neemt en de tips en adviezen toepast, is het goed te doen om Happy Weight te volgen. Stap voor stap word je daarin begeleid.”

Bijzondere dingen in huis halen? Hoeft niet!

“Je kunt beginnen wanneer je wil. Je hoeft er geen bijzondere dingen voor in huis te halen. Wij doen nu niets meer met kant-en-klare pakjes en zakjes. Ik maak alles zelf en varieer veel meer. Happy Weight is een leefstijlplan. Je hoeft er niet veel voor te laten, je gaat vooral op een andere manier eten. Ik probeer nu echt gewoon drie stevige maaltijden te doen en dan zo min mogelijk tussendoor.”

“Ik heb een periode gehad dat ik zowat elke week een etentje had, maar ik bleef afvallen. Het kan dus wel. Ik ben dik tevreden met Happy Weight”, zegt Miranda tot slot lachend.

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur