Recept groentecurry met vliespinda’s
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 400 g winterwortel
- 400 g bloemkoolroosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 dl bouillon
- ½ paksoi
- 1½ dl magere yoghurt
- 4 eetlepels vliespinda’s
Zo maak je het
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Maak de wortel schoon en snijd deze in blokjes.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en peper.
- Voeg kerriepoeder toe en bak dit even mee. Voeg de wortel, bloemkool en bouillon toe, breng het aan de kook en laat het geheel een kwartiertje zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de paksoi in reepjes.
- Schenk het kookvocht van de groenten in een bakje.
- Doe de paksoi in de braadpan en warm het goed door.
- Meng het kookvocht met de yoghurt en schep dit door de groenten.
- Maak het nog even warm en schep het dan op vier borden.
- Verdeel de vliespinda’s over de borden.
Een heerlijke curry bij zilvervliesrijst. Eet smakelijk!