Voorkom de 7 meest gemaakte afslankfouten

Herken en vermijd je valkuilen
Een mooi strak, als het even kan gespierd, lichaam willen we allemaal. En toch kampt de helft van alle Nederlanders met overgewicht. Waar gaat het mis? Happy Weight analyseerde de meeste gemaakte afslankfouten.

Happy Weight is een schriftelijke thuiscursus die leert valkuilen te herkennen en te vermijden. Het programma, samengesteld door Nederlandse deskundigen, hielp al meer dan 65.000 mensen aan een blijvend gezond gewicht. Op basis van de ervaringen van die mensen stelde Happy Weight een top 7 van de meest gemaakte afslankfouten samen.

 

 1. Eén keertje maar
  Of we ons nu verdrietig of juist geweldig vinden, er is altijd wel een reden om ‘één keertje’ uit de ban te springen. 
   
 2. Ik sla het ontbijt wel over
  De klassieker! Een goed ontbijt is juist een (onverwachte) slankmaker. Een gezond ontbijt brengt de stofwisseling op gang en voorkomt een bijna onbedwingbare trek in iets zoet later op de ochtend.
   
 3. Ik heb net gesport
  Is sporten een middel om te werken aan de gezondheid of is het een alibi om vervolgens extra te mogen eten? 
   
 4. Een plan? Heb ik niet nodig!
  Een blijvend gezond gewicht wordt alleen bereikt door een structurele verandering van eet- en leefgewoonten. Bevliegingen zijn gedoemd te mislukken. 
   
 5. Laat eten maakt toch niet uit?
  Kies voor drie maaltijden per dag op vaste tijden. Daardoor ontstaat minder de neiging te snacken of extra veel te eten door de lange interval tussen twee maaltijden. 
   
 6. In het weekeinde neem ik ‘vrij’
  Door de week keurig nieuwe eet- en leefgewoonten volgen en vervolgens in het weekeinde alle remmen loslaten. Het lichaam dat net in de spaarstand was gegaan, slaat de extra voeding op als reserve (lees: vet).
   
 7. Van light mag ik meer
  Light tikt zwaar aan. Een product mag light heten als het dertig procent minder energie, vet of suikers bevat. Chips die minder vet bevat, mag light heten. Ook als het vet vervangen is door extra koolhydraten… Light producten geven bovendien minder snel een vol gevoel waardoor er ‘automatisch’ meer van gegeten wordt.

Cursus voor een blijvend gezond gewicht

Heb je van alles geprobeerd om een gezond gewicht te krijgen, zonder (blijvend) resultaat? Met de cursus Happy Weight Personal verander je in 15 weken stap voor stap je gedrag. Dankzij de cursusmap en het bijbehorende receptenboek word en blijf je gezond en fit. Gewoon een gezond gewicht met gewone voeding.

De Happy Weight-methode is samengesteld door Nederlandse huisartsen, diëtisten en bewegingswetenschappers. In principe mag alles gegeten worden. Het programma voldoet aan de richtlijnen van de Voedingsraad, het Voedingscentrum en de Nederlandse Norm Gezond Bewegen

Het Voedingscentrum legde alle slankmethoden langs de meetlat en zegt over Happy Weight: “Het volgen van deze methode maakt het eetpatroon gezonder. Bovendien zijn de gedragsveranderingen als gevolg van deze methode op de lange termijn goed vol te houden. Het is mogelijk om met dit dieet gewicht te verliezen en een gezond gewicht te behouden.” 

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur