Veilig en beschermd op pad in de zomer

Slimme tips voor een zomerse dag – deel 2
Zomer: tijd om lekker buiten te zijn. Met deze slimme tips geniet u nog meer van een dagje uit. Weet wat u moet doen na een wespensteek of tekenbeet en hoe u diarree voorkomt. Zo geniet u thuis, op de camping of in het park nog meer van de zomer.

4 tips voor een zomerse dag:

Voorkom diarree

Op een zomerse dag neemt u vast wat lekkers mee naar het park of het strand. Op diarree of een voedselvergiftiging zit u dan natuurlijk niet te wachten. Het Voedingscentrum geeft slimme tips hoe u eten en drinken het beste bewaart.

Eerste hulp bij kleine ongelukken

Een steek van een wesp, een beet van een kwal of een zonnesteek. Het kan zomaar gebeuren op een warme dag. In de gratis EHBO app van het Rode Kruis leest u wat u moet doen bij dit soort aandoeningen. Ook vindt u eerste hulp bij kinderen en eerste hulp bij sporten. Download de app in de Google Play Store of in de App store .

Volg als lid met 50% korting de cursus EHBO bij baby’s en kinderen, EHBO bij volwassenen of de online cursus Sport EHBO

Wanneer is het eb of vloed?

Als u gaat zwemmen, wadlopen of varen is het handig te weten wanneer het eb en vloed is. Op de website van Rijkswaterstaat vindt u het getij van het water op verschillende plaatsen in Nederland. Ook handig, de website geeft ook de watertemperatuur. 

Middelen bij een tekenbeet

Controleer uw huid op teken na een zomerse wandeling door bos, heide of gras. Gebeten? Er zijn verschillende middelen die helpen om de teek te verwijderen. Kies wat het beste bij u past.