Het nieuwe werken

Online zelfhulp: krijg meer werkplezier
Het nieuwe werken kunt u leren. Het vraagt om veerkracht, zelfstandigheid en grenzen bewaken. Met de zelfhulpmodule Het nieuwe werken van Stichting mirro traint u deze vaardigheden. U leert uw werkdruk te verlichten en uw werkplezier te vergroten. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van man in trainingspak en met smartphone en penOnderwerpen

De online zelfhulpmodule Het nieuwe werken helpt u om die vaardigheden te trainen waar het nieuwe werken een beroep op doet, namelijk veerkracht, zelfstandigheid en grenzen bewaken:

• Ik en het nieuwe werken: het nieuwe werken stelt andere eisen aan u. Of u dit lastig vindt, hangt voor een deel af van uw karakter. Welke voordelen ziet u?
  • Spanningen afbouwen: door het nieuwe werken kunt u geneigd zijn extra uw best te doen, waardoor inspanning leidt tot overbelasting. Het is extra belangrijk dat u vriendelijk en redelijk met uzelf omgaat.
  • Energiebronnen opbouwen: energie opdoen kan zowel binnen als buiten uw werk. Een leefstijl met voldoende ontspanning, beweging en gezonde voeding geeft extra kracht.
  • Hulp vragen en doorzetten: vraag hulp wanneer dat nodig is. De zelfstandigheid die het nieuwe werken van u vraagt, betekent niet dat u het altijd alleen moet doen.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over