Hoe kiest u gezonde producten?

Producten scannen en vergelijken in de supermarkt
Vindt u het belangrijk om gezond te eten? Dan wilt u weten welke producten gezond zijn die u in de supermarkt koopt. Helpt de app Kies ik gezond? u daarbij?

Wat kunt u met de app?

Schijf van Vijf?

Pictogram Kies ik gezond?Met de app ziet u in één oogopslag of een product gezond is. Scan de streepjescode of zoek het product in de app op, en u weet meteen of het in de Schijf van Vijf zit. In de Schijf van Vijf staan producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten gezond zijn voor uw lichaam. Staat een product er niet in, dan legt de app uit waarom het niet gezond is en geeft u een gezondere keuze.

Producten vergelijken

Let u op suiker, zout, vet, calorieën? In de app kunt u producten van 18 supermarkten beoordelen en vergelijken. Met de Vergelijker kunt u 2 of 3 producten vergelijken op alle voedingswaarden. Zo ziet u de verschillen tussen bijvoorbeeld een pot pindakaas van Calvé, Albert Heijn en Jumbo. U kunt ook alle pindakaas op een rij zetten en de potten sorteren op vetgehalte, suikergehalte, calorieën enz. Zodat de pindakaas met het minste suiker bovenaan de rij staat, bijvoorbeeld.

Gemakkelijk en snel

De app werkt gemakkelijk en snel. Een ander voordeel: u hoeft de Schijf van Vijf niet uit uw hoofd te kennen. En niet steeds de kleine lettertjes van het etiket te bestuderen.

Wat kunt u niet met de app?

Niet alle producten en supermarkten

Nadeel van de app is dat niet alle producten die u in de supermarkt kunt kopen, erin staan. Ook staan nog niet alle supermarkten erin. Zo ontbreken Aldi en Lidl. En u kunt zelf ook geen informatie aanvullen.

Niet alle informatie

De app geeft niet alle informatie om te beoordelen of een product gezond is. Zo ontbreekt informatie over vitaminen en mineralen. Of over allergenen: als u bijvoorbeeld een notenallergie heeft, krijgt u geen waarschuwing als u de informatie over een pot pindakaas bekijkt.

Geen eetpatroon

De app neemt delen van uw eetpatroon onder de loep, niet het totaalplaatje. Is het echt erg als u af en toe iets eet dat niet in de Schijf van Vijf past? Nee, het kan geen kwaad, zolang uw eetpatroon als geheel maar gezond is. En daar geeft deze app weinig zicht op.

Kiest u deze app?

Als u gemakkelijk de voedingswaarden van een supermarktproduct wilt weten, heeft u veel aan deze app. U moet wel weten wat u aan de informatie heeft. Daarvoor heeft u een goed beeld van uw eetpatroon nodig. Dus of u deze app moet kiezen? Het is aan u.

Downloaden

iOS: Apple App Store
Android: Google Play Store

Meer over