Tim en Ton komen graag bij je op bezoek!

Deze knuffelaars voelen precies aan wat jij nodig hebt
Ken je Tim en Ton al? Het zijn onze contacthonden dementie die meegaan op huisbezoek met ledenadviseurs Paula en Inge. Zij helpen de ledenadviseur om te herkennen wat er precies aan de hand is. De honden voelen namelijk heel goed aan wat iemand met dementie bezighoudt. Daarvoor zijn zij professioneel getraind door Stichting Blijf.

Emoties herkennen

Deze Goldendoodles zijn niet alleen echte knuffelaars, ze zijn ook heel sterk in het herkennen van emoties. Ze hebben er letterlijk een neus voor. Tim en Ton komen graag bij je op bezoek. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over dementie of eenzaamheid. Zorg je voor iemand met dementie, ook dan kun je een huisbezoek aanvragen. We komen bij je thuis in alle rust en privacy. Op deze Instagram-pagina zie je wat Tim en Ton beleven en wat voor goed en mooi werk ze doen!

Huisbezoek aanvragen?

Een huisbezoek met een contacthond dementie is gratis en uniek in Nederland. Alleen aan te vragen bij de ledenvereniging, voor jezelf of voor iemand voor wie je zorgt. Wil je een afspraak maken of meer informatie? Bel 088 – 383 20 00 of mail naar service@ledenvereniging.nl. 


Meer hulp bij dementie

Op zoek naar meer manieren om een leven met dementie fijner te maken? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

  • Bij ons webinar Dementie krijg je tips en adviezen van gespecialiseerd wijkverpleegkundige dementie Tineke van den Berg van Icare V&V. Je krijgt onder meer uitleg over de eerste signalen van dementie en hoe slimme oplossingen je kunnen helpen. Via deze pagina kun je je aanmelden. 
  • Op dementie-winkel.nl vind je alles voor een stimulerende leefomgeving. Een omgeving waarin het leven samen nog echt leuk kan zijn. Deze unieke winkel maakt het mogelijk om de leefwereld van mensen met dementie op een plezierige en praktische manier aan te passen aan de behoeftes van een beschadigd brein én meer kennis en begrip te ontwikkelen voor de aandoening. Dat leeft aangenamer. Kijk rond en ontdek hun oplossingen!
  • In het boek 'Gezichten van dementie' van Gijs Wanders vertellen mensen met dementie en hun naasten over hun ervaringen. Een mooi boek dat een eerlijk beeld geeft van het leven met deze ziekte.