Wat kun je doen met slecht weer tijdens een kampeervakantie?

Regen mag de pret niet bederven!
Het is zover, eindelijk even weg van huis en ontspannen. Je hebt je spullen al ingepakt, kofferbak ingeladen en je bent klaar om te gaan kamperen. Maar dan zie je het weerbericht. Een week lang regen! Dat is natuurlijk balen. Maar niet getreurd, want met deze kampeertips hoeft het weer jouw vakantie niet te verpesten.

Tips voor kamperen in de regen

Het is natuurlijk vervelend als je lang hebt uitgekeken naar je kampeervakantie, en het is slecht weer. Misschien ben je bang dat je je gaat vervelen of dat het slechte weer de vakantiesfeer verpest. Met deze tips wordt kamperen in de regen toch nog leuk, en kom je straks lekker uitgerust terug. 

1. Wees goed voorbereid

Een goed begin is het halve werk, dus bereid je zo goed mogelijk voor op je vakantie in de regen. Neem paraplu's en regenkleding mee, zorg dat je tentgrondzeil niet uitsteekt, haal je kampeerspullen bij het tentdoek vandaan en plak eventuele gaten in je tent dicht met ducktape. 

2. Speel spelletjes

Slecht weer is het perfecte excuus om lekker binnen te blijven. Pak dus speelkaarten of een bordspel, iets lekkers te drinken en te eten, en maak er een spelletjesdag van. Stiekem is het getik van de regen op de achtergrond dan best gezellig! 

3. Kijk een film

Heb je een laptop of tablet mee? Download dan een paar leuke films. Zorg dat het goed donker is binnen, maak wat popcorn en geniet van je eigen minibioscoop. 

4. Lees iets

Misschien heb je nog een paar boeken liggen die je al heel lang wilt lezen, maar waar je nog niet aan toegekomen bent. Dan is nu een mooi moment om daaraan te beginnen. Niets is lekkerder dan helemaal opgaan in een verhaal, toch? Wedden dat de tijd voorbijvliegt?

5. Ga eropuit

Na een tijdje binnen zitten heb je ongetwijfeld zin om eropuit te gaan. En dat kan prima, ook met slecht weer. Overal zijn leuke binnenactiviteiten te doen. Zo kun je naar een binnenzwembad, indoor speeltuin, museum, escaperoom, overdekt winkelcentrum, kasteel of grot. Ben je niet bekend met de omgeving? Vraag dan bij de receptie of andere kampeerders om leuke tips.

6. Doe aan geocaching

Een beetje regen hoeft je er niet van te weerhouden om naar buiten te gaan. Trek je regenjas en laarzen aan en ga een flink stuk wandelen! Om je wandeling extra leuk te maken, kun je ondertussen geocaching doen. Dat is een schatzoektocht op basis van gps-coördinaten. Nadat je via de app de coördinaten door hebt gekregen, kan de speurtocht beginnen. Leuk voor het hele gezin. 

Veel plezier!