Babymassage

Cursus voor ouders met baby van 6 weken tot 9 maanden. Exclusief voor leden: € 10,- ledenkorting.
Detailfoto van twee handen die twee babyvoetjes masseren tijdens de cursus babymassage.

Cursus door een fysiotherapiepraktijk kunt u uitsluitend telefonisch aanvragen

Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Een massage is goed voor de ontwikkeling van je baby en werkt heel ontspannend - ook voor jezelf! Massage kan huilen, spanning en darmkrampen helpen voorkomen. Daarnaast is massage een prachtige manier om de band met je baby te versterken. Op de cursus babymassage leer je hoe je je baby het beste kunt aanraken en masseren. De ledenvereniging werkt samen met fysiotherapeuten die geschoold zijn voor het geven van babymassage en docenten van de GGD. Ook baby’s met een handicap zijn zeer welkom. Exclusief voor leden: € 10,- korting op de cursusprijs.

De cursus is bedoeld voor alle baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden.

Babymassage helpt goed voor:

• Baby’s die veel huilen.
  • Baby’s die weinig slapen en/of onrustig slapen.
  • Baby’s met buikkrampen.
  • Onrustige baby’s en baby’s zich veel overstrekken.

De ledenvereniging biedt twee verschillende type cursussen aan:

1. Cursus babymassage van de GGD Zaanstreek-Waterland

De cursus van de GGD Zaanstreek-Waterland bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven in Krommenie, Purmerend en Zaandam.

Meld u online aan

2. Cursus babymassage door een fysiotherapiepraktijk

De cursussen door fysiotherapiepraktijken zijn per praktijk verschillend. Elke docent heeft een eigen cursusprogramma samengesteld volgens hoge kwaliteitseisen. De docenten zijn allemaal fysiotherapeut en hebben een opleiding gevolgd bij het YVLO opleidingsinstituut. De docenten staan ingeschreven in het algemeen Register Kinderfysiotherapie. De cursussen worden gegeven in Alkmaar, Assen, Bennekom, Emmen, HoornHuissen, MeedenMeppel, Steenwijk en Zwolle.

Bel voor een cursus door een fysiotherapiepraktijk: 088 – 383 20 00. De docent neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

U leert in de cursus:

• Verschillende massagetechnieken
  • Til- en draagtechnieken
  • Uw kindje beter begrijpen en zijn of haar reactie sneller herkennen
  • Spelenderwijs en op een ontspannen manier contact maken met uw baby
  • Aandacht te besteden aan uw eigen lichaamshouding en ontspanning

Uw voordeel als lid

• € 10,- korting op een cursus babymassage