Ovenschotel van aardappels, witlof, peren en gehakt

Winterrecept van Bert
In de nieuwsbrief vroegen we je naar jouw favoriete winterrecept. We kregen verschillende inzendingen. De ovenschotel met zoete aardappel. witlof, peren en gehakt van Bert Tuller is de winnaar. Hij deelt graag het recept zodat jij er ook van kunt genieten. Eet smakelijk!

Geniet ook van dit winterrecept

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

- 500 gram zoete aardappels
- Twee appels
- Twee of drie peren
- 250 gram gehakt
- 1 ui
- 3 stronken witlof
- Walnoten (naar smaak/wens)
- Stukje blauwe kaas
- Cranberry compote

Zo maak je het

  • Maak van de zoete aardappels een puree. 
  • Bak het gehakt rul en voeg op het laatst een uitje toe dat je mee bakt. Kruid het gehaktmengsel met ras el hanout. 
  • Kook de witlof kort.
  • Schil de appels en peren en snij deze in plakken
  • Vet een ovenschaal in en bouw het recept op in laagjes. 
  • Laagje puree, laagje gehakt met uitjes, laagje witlof, laagje gesneden peren, laagje puree, laagje appel.
  • Garneer de schotel met walnoten en schimmelkaas.
  • 40 minuten in de oven op 180 graden.
  • Als de schotel klaar is, aftoppen met cranberry compote.

Eet smakelijk!