Overgangsklachten

Online zelfhulp: op eigen kracht door de overgang
Herken de overgang. Elke vrouw ervaart de overgang anders. De zelfhulpmodule Overgangsklachten van Stichting mirro geeft u tips, informatie en oefeningen om in balans te blijven tijdens de overgang. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van vrouw met rode blosjes en waaier in de handOnderwerpen

De zelfhulpmodule Overgangsklachten helpt u om op eigen kracht door de overgang te komen:

• Herken de overgang: 80% heeft last van opvliegers en slecht slapen. Eén op de drie heeft hier zo veel last van dat ze zich regelmatig ziek meldt.
  • Mijn omgeving en mijn overgang: welke impact heeft de overgang op uw relaties?
  • Leefstijl en ontspanning: door uw leefstijl te verbeteren en voor voldoende ontspanning te zorgen, vermindert u stress en slaapproblemen.
  • Wijzer door de overgang: vind de balans met andere gebeurtenissen in uw leven zoals de zorg voor uw ouders, kinderen de deur uit.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!