Beleef brandveiligheid

Kom 22 oktober langs in het Slimste Huis in Alkmaar
We weten allemaal dat het belangrijk is om brand te voorkomen. Maar weet je ook hoe je dat kunt doen? En wat je kunt doen als er toch brand uitbreekt? Op vrijdag 22 oktober organiseert Espria Ledenvereniging samen met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord een open dag. De brandweer uit Alkmaar vertelt je dan in het Slimste Huis alles over brandveiligheid. Kinderen kunnen ook als brandweerman of -vrouw op de foto, kleuren, knutselen met de brandweer en zich laten schminken. Een leuke en leerzame dag voor jong en oud. Kom langs!

Programma

Of je nou opa, oma, ouder, kind of kleinkind bent. In het Slimste Huis is er tijdens de brandveiligheidsdag voor alle leeftijden wel iets te beleven. Toegang is gratis. Als lid van de ledenvereniging profiteer je van aantrekkelijke aanbiedingen.

• Rondleiding door het Slimste huis en ontdekken brand(on)veilige situaties.

• Puzzeltocht in het Slimste huis.

• Uitleg van Brandweer Alkmaar over rookmelders en CO-melders.

• Ervaar met een virtual reality bril of jij de goede keuzes maakt als je brand hebt in huis.

• Advies over slim, comfortabel leven in je eigen huis en omgeving.

• Kleuren van kleurplaten en knutselen met de brandweer.

• Verkleed als brandweerman of -vrouw op de foto.

• Laat je schminken!

• Drinken met lekkers voor jong en oud.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 22 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Het Slimste Huis
Ringers Winkelcentrum
1e verdieping (naast Mediamarkt)
Noorderkade 173 Alkmaar

Parkeren

Parkeergarage Centrum Ringers, Noorderkade 100 (deze bevindt zich onder Het Slimste Huis).

Samenwerking met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

De komende maanden wordt de rondleiding in het Slimste Huis uitgebreid met 10 tips over brandveiligheid. Ook speelt het Slimste Huis filmpjes af over dit onderwerp en kunnen bezoekers informatiefolders over brandveiligheid meekrijgen. De samenwerking met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord waar de brandweer in Alkmaar onderdeel van is, blijft dus niet bij deze dag.

Logo's deelnemende organisaties