In de spotlight: Annie Kuijper, vrijwilliger bij het Slimste Huis in Alkmaar

'We lossen het met elkaar op'
Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van veilig, comfortabel en zelfstandig wonen? In het Slimste Huis van Espria ledenvereniging ontdek je slimme oplossingen. Ook voor al je vragen over wonen, welzijn en zorg ben je welkom in het Slimste Huis. Het zijn vrijwilligers die dit mogelijk maken. Annie Kuijper is één van hen. De vloer is aan haar.

In het Slimste Huis in Alkmaar werken tien vrijwilligers. Annie Kuijper is al onderdeel van dit team sinds 2014. Dankzij haar en haar collega-vrijwilligers maken bezoekers kennis met slimme oplossingen voor thuis. Leer haar een beetje kennen aan de hand van dit korte vraaggesprek. 

Hoeveel tijd besteed je als vrijwilliger gemiddeld aan het Slimste Huis en wat doe je dan zoal? 

Ik help het Slimste Huis ongeveer 12-16 uur per maand. Ik ontvang gasten en verzorg rondleidingen voor kleine en grote groepen. Ook aan mensen die onverwachts binnenkomen schenk ik alle aandacht. Ik verzorg ook koffie en thee bij vergaderingen die in het huis zijn.  Dan help ik verder nog bij speciale themadagen, zoals de brandveilig wonen- en slaapdagen.

Waarom werd je vrijwilliger van het Slimste Huis en hoe bevalt het?

Ik zag een advertentie in de krant waarin rondleiders werden gezocht. Ik had dat jaren gedaan bij het Noordhollands Dagblad. Omdat ik van een uitdaging hou, heb ik gereageerd. Het bevalt me uitstekend. We zijn met een groep bijzonder aardige vrijwilligers. Onderling kunnen we gemakkelijk ruilen en, dat is erg belangrijk, we lossen het met elkaar op. Ik vind het fijn dat we worden gewaardeerd door de coördinator en de ledenvereniging. 

Welke slimme oplossing in het Slimste Huis vind je het meest waardevol?

Alle domotica;  slimme apparaten en slimme oplossingen voor comfortabeler wonen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Bijvoorbeeld de slimme gordijnen, de douche-wc, verlichting met bewegingsmelders, de easy stepper en de druppelbril, noem maar op. Er valt heel veel te ontdekken tijdens een bezoek. 

Wat voor iemand zou handig zijn om er nog als vrijwilliger bij te hebben? 

Iemand die geïnteresseerd is in domotica en slimme oplossingen en houdt van mensen rondleiden. Je moet niet al te technische verhalen vertellen, wel flexibel en gezellig zijn.


Aanmelden als vrijwilliger in het Slimste Huis of meer informatie?

Mail: slimstehuis@ledenvereniging.nl
Telefoon: 088-3833009


Bezoek het Slimste Huis in Alkmaar

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van veilig, comfortabel en zelfstandig wonen? Ervaar in het Slimste Huis wat onze oplossingen voor je kunnen betekenen.

Je combineert een bezoek gemakkelijk met een rondleiding. Mail je naam en het tijdstip waarop je graag een rondleiding wilt naar slimstehuis@ledenvereniging.nl. We nemen dan contact met je op.

Adres Slimste Huis

Slimste Huis 
Ringers Winkelcentrum, 1e verdieping (naast Mediamarkt)
Noorderkade 173
1823 CJ Alkmaar

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur