Kunst aan de muur

Ontdek of en hoe kunst lenen je bevalt
Je ervaart bij ons in het Slimste Huis wat mogelijk is om langer met plezier, veilig, comfortabel en zelfstandig te wonen. Kunst is daar nu ook een onderdeel van! Aan onze muren hangt voortaan werk van Kunstuitleen Alkmaar.

De kunst wisselt elk kwartaal. Vrijwilligers van het Slimste huis kiezen de werken. Ben je geïnteresseerd? Kom langs. Je ontvangt een speciale flyer. Met deze flyer leen je een maand gratis een kunstwerk. Zo ontdek je of en hoe kunst lenen bij de kunstuitleen je bevalt.

Kom snel (weer eens) langs

Ontdek de kunst aan de muur en de mogelijkheden op het gebied van langer plezierig en veilig thuis wonen. Je vindt ons in het Ringers winkelcentrum op de eerste verdieping rechts naast de Mediamarkt.

Over ‘Choices, choices’ door Carla Raadsveld

Het werk op de foto heet ‘Choices, choices’ door Carla Raadsveld, formaat 100 x 150 cm.

Het fysieke schilderen is voor Raadsveld erg belangrijk: techniek, compositie, de “lagen”. Zij prepareert de meestal groot formaat doeken met een zwarte huid, de contouren zijn niet geschilderd maar uitgespaard zodat de zwarte achtergrond zichtbaar blijft. Laag voor laag worden de lichte plekken van zwart naar licht geschilderd, een tijdrovende techniek maar het resultaat geeft een bijzondere structuur. Recent experimenteert zij met zwart-wit, slechts drie kleuren verf: zwart, warm wit en koud wit. Een beperking die als uitdaging juist spannend is. “Ook zijn de mislukte selfies een bron van inspiratie, vooral gecombineerd met Gevulde Dames, vogels en - natuurlijk - katten.”

Over Kunstuitleen Alkmaar

Kunstuitleen Alkmaar is een plek voor hedendaagse beeldende kunst in Alkmaar. Door het uitlenen en verkopen van kunstwerken en door het organiseren van activiteiten en exposities maken ze kunst toegankelijk voor iedereen.

Choices, choices door Carla Raadsveld (formaat 100 x 150 cm)

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur