De gemeente onderzoekt uw situatie
Voordat de gemeente een indicatie geeft voor huishoudelijke hulp, doet zij eerst grondig onderzoek naar uw situatie: wat zijn uw problemen precies en wat is er nodig om deze op te lossen. Dit onderzoekt de gemeente in het keukentafelgesprek. Het is erg belangrijk dat u niet alleen de vragen van de gemeente beantwoordt, maar ook zelf goed vertelt wat u niet meer kunt en waarom niet.
Tips
- Bereid u goed voor op het keukentafelgesprek met de gemeente. Onze ervaren ledenadviseur helpt daarbij. Gratis voor leden.
- Zorg dat er iemand bij u is om u te ondersteunen tijdens dit gesprek.
- Lees het artikel Wmo aanvragen, zodat u goed weet welk traject u in gaat en de juiste stappen volgt.
- Weet dat u bij het krijgen van ondersteuning via de Wmo altijd een eigen bijdrage moet betalen. Het CAK berekent en int deze eigen bijdrage.
Krijgt u geen indicatie voor huishoudelijke hulp? Maak binnen zes weken bezwaar
Aan het eind van het aanvraagtraject krijgt u een brief waarin staat of u Wmo-ondersteuning krijgt en hoeveel. Of u krijgt een beschikking waarin staat dat u geen ondersteuning krijgt. In het laatste geval raden wij u aan binnen zes weken bezwaar te maken tegen dit besluit. Dit doet u door een brief (bezwaarschrift) te schrijven aan de gemeente. De procedure vindt u in het artikel Bezwaar maken in 8 stappen.
Zelf huishoudelijke hulp inhuren
Kunt u niet zonder hulp in de huishouding? Via de ledenvereniging kunt u zelf een huishoudelijke hulp inschakelen. U heeft al een hulp voor € 13,50 per uur.
Meer informatie
Wilt u meer weten over het aanvragen van ondersteuning bij uw gemeente? Neem dan contact op met de ledenconsulent. Zij weet alles over de Wmo en helpt u graag verder.