TOK

Digitale tafel om aan te kletsen
3 mensen rond een tafel
Tokt u mee? Tafel om aan te Kletsen (TOK), dé digitale ontmoetingsplek voor jong en oud, gaat per 1 november online.
TOK, klinkt als het Engelse ‘talk’ en dat is precies wat je ermee kunt doen. TOK maakt het mogelijk om binnen een veilige digitale omgeving te kletsen met familie, vrienden, buren of wie u maar daarvoor uitnodigt.

Veilig online kletsen

Het doet denken aan chatten op Facebook of in een WhatsApp-groep, maar dan anders: vrij van reclames en berichten zijn afgeschermd voor onuitgenodigde tafelgasten. Ook toegankelijk als u zich niet makkelijk thuis voelt in de digitale wereld. U bepaalt zelf met wie u een gesprek aangaat. Een tafel waar het gemakkelijk dagelijks aanschuiven is, letterlijk zichtbaar op uw scherm. Een privé-omgeving waar u in vertrouwen informatie met uw tafelgasten kunt delen. En wilt u niet meer ‘tokken’, dan kunt u de tafel en al uw gegevens gemakkelijk wissen.

Mensen met elkaar verbinden

Heeft u behoefte aan meer contact of kunt u daarin van meer betekenis zijn voor een ander? Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Van hen hebben 200.000 slechts een keer in de maand een sociaal contact. TOK is ontstaan vanuit de wens om mensen meer met elkaar te verbinden. Zodat we elkaar vaker ontmoeten, leren kennen en elkaar kunnen steunen. Een initiatief van Izorgd, Ledenvereniging Icare, Ledenvereniging Zorggroep Meander, Ledenvereniging Evean, Kruiswerk Achterhoeken Liemers en Livelife. Vanaf 1 november 2018 kunnen al hun leden 'tokken', ruim 410.000 huishoudens.

Studenten geven workshops ‘tokken’

Doet u mee aan de workshop Vergroot uw kennissenkring? Dan kunt al eerder 'tokken'. Studenten geven workshops over het gebruik van TOK. Als het nodig is, helpen ze u thuis op weg om aan te schuiven aan een TOK-tafel. U heeft alleen een e-mailadres nodig. Zo kan uiteindelijk iedereen aan tafel aanschuiven. Tokt u mee?