Vacatures ledenraad

Stel jij je kandidaat?
Wil jij meebeslissen over het beleid en de toekomst van Espria Ledenvereniging? Kom dan de ledenraad van de ledenvereniging versterken!

Gezocht: 5 nieuwe ledenraadsleden

Wil jij iets betekenen voor mensen die een zelfstandig en zelfredzaam leven willen leiden? De ledenraad van Espria Ledenvereniging is op zoek naar nieuwe ledenraadsleden. Als ledenraadslid kom je op voor het algemeen belang van de leden. Je beslist mee over de begroting, de jaarrekening, de jaar- en beleidsplannen.

Wie zijn wij?

Espria Ledenvereniging is actief onder de consumentenmerken Icare Ledenvereniging, Evean Ledenvereniging en Zorggroep Meander Ledenvereniging. Binnen het Espria-concern heeft Espria Ledenvereniging een unieke positie: de vereniging kent een bestuur en die legt verantwoording af aan de ledenraad.

Er zijn ruim 320.000 huishoudens lid. Onze leden zijn mensen die zelfstandig willen leven en zo lang mogelijk willen genieten van alles wat daarbij hoort. De ledenvereniging staat voor hen klaar met informatie en begeleiding in het doolhof van regels, voorzieningen en hulpverlening. De ledenvereniging biedt producten en diensten aan die onze leden nodig hebben. Meer informatie over de ledenvereniging.

Wat doe je als ledenraadslid?

Allereerst ben je thuis in de wereld van welzijn, wonen en zorg en signaleer je ontwikkelingen in deze wereld en de maatschappij. Daarmee draag je bij aan een vitale samenleving. Ten tweede ben je, desgevraagd, sparringpartner voor de directeur. Ten derde vervul je een aantal formele rollen: je behartigt de belangen van leden, helpt om de ledenvereniging op koers te houden. Je neemt besluiten over begroting, jaarrekening, jaarplannen en beleidsplannen.Bovenal ben je trots op en ambassadeur van de ledenvereniging!

Wat vinden wij belangrijk?

• Je bent lid en ambassadeur van de ledenvereniging.
  • Je kent de lokale ontwikkelingen en kunt deze helder verwoorden.
  • Je bent actief in relevante lokale netwerken rondom welzijn, wonen en zorg.
  • Je hebt algemene bestuurlijke ervaring.
  • Je bent gemakkelijk aanspreekbaar voor leden.
  • Je investeert tijd in vergaderingen: Zwolle (3x per jaar), Amersfoort (1x per jaar) en optioneel neem je deel aan commissies.
  • Je deelt je kennis met anderen.
  • Je kunt afstand nemen van jouw persoonlijke situatie en conclusies trekken met het oog op het algemeen belang.
  • Je onderschrijft de vereniging als organisatievorm, bevordert de invulling van het verenigingskarakter en draagt dit positief uit.
  • Je neemt minimaal 3 jaar zitting in de ledenraad. Daarna kan deze nog met 2 periodes van 3 jaar zitten worden verlengd.

Wat levert het u op?

• Je vergroot je netwerk.
  • Je hebt invloed op de besluitvorming binnen de ledenvereniging.
  • Voor je actieve bijdragen krijg je een vergoeding in de vorm van vacatiegeld en reiskosten.

Belangstelling?

Stel jij je kandidaat voor de ledenraad? Stuur je motivatie met cv vóór 15 januari 2020 naar secretariaat@ledenvereniging.nl o.v.v. sollicitatie ledenraad.

‘De ledenvereniging zet in op diversiteit; niet alleen op het gebied van geslacht, afkomst, geaardheid of leeftijd, maar ook op het gebied van talenten, kennis en vaardigheden. We geloven dat deze diversiteit ons in staat stelt onze maatschappelijke opgaven en uitdagingen aan te gaan.’