Goed horen en zien

De nieuwste ontwikkelingen
Voor wie niet goed kan horen of zien, komen er steeds slimmere hulpmiddelen op de markt. We laten een paar nieuwe ontwikkelingen zien. Let op: nog niet alles is in Nederland verkrijgbaar.

Slimme hulpmiddelen om beter te horen

Hoortoestellen worden steeds kleiner en slimmer. Maar ook als u geen hoortoestel nodig heeft, zijn er slimme oplossingen:

Volumeknop in uw oor

Bepaal zelf hoeveel u hoort van uw omgeving. Met de volumeknop op deze oordoppen kan dat:

Geluid andere apparaten op uw hoortoestel

Hoor op uw hoortoestel het geluid van uw smartphone, tablet, computer of tv. Handig bij telefoon- of Skype-gesprekken of muziek luisteren. U maakt een draadloze verbinding met Bluetooth. Voor sommige merken hoortoestellen heeft u ook een apart apparaatje nodig, zoals een TV-adapter. Voorbeelden van hoortoestellen met Bluetooth-mogelijkheden:

Hoortoestellen met app

Zet uw hoortoestel naar uw hand op uw smartphone. Stel op een speciale app het volume in, maak uw eigen klankbeelden en activeer automatische functies voor uw favoriete locaties. Voorbeelden van hoortoestellen met een app:

Geen gepriegel meer

Leg uw hoortoestel ’s nachts in de lader. Dat scheelt een hoop gepriegel met kleine batterijen vervangen. Voorbeelden van oplaadbare hoortoestellen:

Mini-microfoon

Hoor uw gesprekspartner zonder omgevingsgeluiden op uw hoortoestel. Clip een microfoontje op zijn of haar kleding en verbindt het draadloos met uw hoortoestel:

Kleiner dan klein

Verberg voor uw omgeving dat u een hoortoestel draagt. Dit hoortoestel is zo klein zijn dat het helemaal in uw oor past. En het heeft ook nog eens handige functies:


Slimme hulpmiddelen om beter te zien

Met een slimme bril kunt u meer dan alleen scherp zien:

Zon? Zonnebril aan!

Geen last meer van het licht met deze brillenglazen die zich razendsnel aanpassen. Binnen en ’s nachts zijn ze helder, in de zon donker:

Filter op blauw licht

Houd blauw licht van uw beeldscherm tegen met een beeldschermbril oftewel computerbril. Te veel blauw licht op uw ogen kan leiden tot wazig zien, brandende ogen en zelfs slapeloosheid. Voorbeelden van beeldscherm- en computerbrillen:

Kleuren zien

Kleurenblind? Verbaas u over de kleuren om u heen met deze speciale zonnebril:

Slapend beter zien

Corrigeer uw ogen terwijl u slaapt, en zie overdag scherp zonder bril of lenzen. Met deze nachtlenzen kan dat:

Coole bril tegen lui oog

Train het luie oog met de elektronische kinderbril Amblyz. Kinderen hebben liever deze coole bril dan een afplakpleister:

Bril uit 3D-printer

Laat uw nieuwe bril printen bij de opticien. Zo heeft u een bril die net zo uniek is als uzelf: