Webinar 'Dementie en domotica'

Webinar over dementie en technische hulpmiddelen
Mensen met lichamelijke of psychogeriatrische problemen blijven steeds vaker thuis wonen. Alleen, met een partner of in de buurt van familieleden. Familie wordt steeds vaker belast met de zorg van hun naaste. Dat is een pittige klus. Casemanagers helpen de mantelzorgers bij deze niet te onderschatten taak. Maar ook techniek kan hulp bieden. Zo kunnen technische hulpmiddelen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Maar dat niet alleen. Ze kunnen ondersteunend zijn voor de mantelzorgers. En de mantelzorgers ontlasten bij de zorg voor een naaste met dementie.


  • Tips en adviezen van gespecialiseerd wijkverpleegkundige dementie Tineke van den Berg van Icare V&V.
  • Tips en adviezen van Janny van den Berg, Toegepast Gerontoloog, Dementievriendelijke Woningadviseur. 
  • We laten zien hoe domotica kan ondersteunen bij dementie
  • Gewoon thuis te volgen op pc, laptop, tablet of smartphone
  • Gratis voor leden en niet-leden

Webinar van 30 november terugkijken

Heb je het webinar dementie en domotica gemist? Je kunt het hieronder terugkijken. 

Signaleringskaart dementie

Op deze kaart lees je hoe je dementie herkent en hoe je met dementie omgaat. Ook geven we tien signalen die te maken hebben met dementie.


Ledenvoordeel

  • Gratis voor leden en niet-leden

Wat is een webinar?

Een webinar is een korte workshop of cursus op internet. Een deskundige vertelt over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld slank worden of eenzaamheid. Als deelnemer kun je actief meedoen door vragen van de deskundige te beantwoorden, en door zelf vragen stellen. Maar je komt zelf nooit in beeld. Ook kun je een schuilnaam gebruiken.
Aan een webinar neem je deel achter je eigen computer, tablet of smartphone. Het maakt niet uit waar je bent. Als je maar op het tijdstip van het webinar bent ingecheckt (supereenvoudig!).