Iemand om mee te praten

Voor gezellig praatje of om je verhaal te delen
Heb je weleens behoefte aan een gezellig praatje? Of een gesprek om te vertellen waar je mee zit? Maar ken je weinig mensen om je verhaal mee te delen? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met andere mensen in contact te komen. De belangrijkste op een rijtje.

Zo kom je in direct contact

Vriendschappelijk huisbezoek Humanitas

Een vrijwilliger van Humanitas komt bij je thuis voor een luisterend oor en kopje koffie. Je bepaalt zelf waar het gesprek over gaat. Het kan bijvoorbeeld gaan over verdriet, rouw of ziekte, maar ook over dagelijkse onderwerpen. Zo'n vriendschappelijk huisbezoek is er voor iedereen. Het is gratis en je bepaalt samen hoe vaak je afspreekt.

Maatje Oranjefonds

Zoek je een gesprekspartner of iemand die leuke dingen met je doet? Via het maatjesproject van het Oranjefonds vind je misschien een geschikt iemand bij jou in de buurt. Een maatje via het Oranjefonds is gratis en je bepaalt samen hoe vaak je afspreekt.

Vrijwilliger

Ook via andere organisaties kun je in contact komen met een vrijwilliger. Die bij je langskomt voor een praatje, helpt bij het ontmoeten van andere mensen of er met je op uitgaat om leuke dingen te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op:

Ledenadviseur

Ben je lid van de ledenvereniging? Dan kun je 24/7 bellen met de ledenadviseur, 088 - 383 20 00. Die kan je helpen om een maatje in de buurt te vinden. Maar je kunt ook even bellen voor een praatje. Soms is een persoonlijk gesprek thuis prettiger of handiger dan telefonisch contact. Bijvoorbeeld als je met veel vragen tegelijk zit. Of omdat het fijner is als iemand even met je mee kan kijken. In dat geval kun je adviesgesprek van de ledenadviseur aanvragen.


Zo kom je in contact via telefoon of internet

Bellen via Zilverlijn

Elke week een telefoontje van de Zilverlijn, de belservice van het Ouderenfonds. Je wordt op een vast afgesproken dagdeel in de week gebeld door een getrainde vrijwilliger. Die biedt een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar je behoefte aan hebt. De Zilverlijn is anoniem, dus er worden geen gegevens uitgewisseld.

Online praten met andere mantelzorgers

Zorg je voor een ander, mis je contact met lotgenoten of wil je graag je verhaal kwijt? Praat erover met andere mantelzorgers en lucht je hart:

Contact met andere patiënten

Als je ziek bent, kun je behoefte hebben aan contact met mensen die hetzelfde meemaken. Kom in contact met andere patiënten via landelijke lotgenotenverenigingen, bijvoorbeeld:


Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur