Belastingservice aan huis

Een deskundig belastingadviseur helpt bij de aangifte
Belastingaangifte een lastige opgave? Kost het je moeite om een toeslag aan te vragen? Of ervaar je problemen met andere belastingzaken? Dan is de belastingservice aan huis de oplossing voor jou. Een ervaren belastingadviseur helpt je aan huis. En als je dat wilt, per e-mail of per post.
  • aangifte inkomstenbelasting
  • voorlopige aangifte
  • voorlopige teruggaaf
  • zorg- en huurtoeslag
  • kinderopvangtoeslag
  • bezwaarschriften
  • fiscaalrechtelijke procedures
  • aangifte erfbelasting (voorheen successieaangifte)
  • schenkbelasting
  • alle andere fiscaalrechtelijke zaken

Corona-update

• Goed nieuws! De belastingservice kan bij jou aan huis komen.
  • Bij het bezoek houdt de belastingservice zich aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Zo werkt de belastingservice

1. Vraag de belastingservice op tijd aan. In het overzicht hieronder zie je wanneer dat is.
  2. De belastingadviseur belt binnen 10 werkdagen om een afspraak te maken voor een thuisbezoek.
  3. Zorg ervoor dat je administratie op tijd klaarligt of bij de belastingadviseur is.
  4. De belastingadviseur maakt bij jou thuis de belastingaangifte in orde.
  5. De belastingadviseur zorgt ervoor dat jouw aangifte op tijd verzonden wordt naar de Belastingdienst. Voor de inkomstenbelasting moet dat officieel vóór 1 mei, en dan streeft de Belastingdienst ernaar om je vóór 1 augustus bericht te sturen. Als je aangifte vóór 1 april is ingediend, streeft de Belastingdienst ernaar om je vóór 1 juli bericht te sturen.

Liever per e-mail of post?

Wil je liever dat de belastingservice per e-mail of post helpt bij de aangifte? Dat kan ook. Let wel op dat je op tijd de service aanvraagt en uw administratie opstuurt.

Plan uw belastingservice

Belastingservice Je wilt aangifte doen vóór Vraag de belastingservice aan vóór Leg je administratie klaar of stuur op vóór
Aan huis 1 april 2021 15 februari 2021 Bij thuisbezoek
  1 mei 2021 2 april 2021 Bij thuisbezoek
Per e-mail of post 1 april 2021 15 maart 2021 15 maart 2021
  8 mei 2021 30 april 2021 30 april 2021

Belastingservice aan huis is er voor iedereen. Denk aan:

• Ouderen met een AOW-uitkering of ouderenpensioen.
  • Mensen met veel niet-vergoede ziektekosten.
  • Studenten met een bijbaantje.
  • Mensen die net een huis hebben gekocht.
  • Mensen die voor het eerst alleen aangifte doen.

Ledenvoordeel

Als lid van de ledenvereniging krijg je de volgende diensten met ledenkorting:

Standaard aangifte:

• Standaard belastingaangifte per post of per mail: € 55,- (normaal € 65,-).
  • Standaard belastingaangifte aan huis à 45 minuten: € 75,- inclusief voorrijkosten (normaal € 95,-).
  • Toeslagen kosten € 35,- per toeslag (normaal € 40,-)
  • Een voorlopige teruggaaf of een voorlopige aanslag kost € 35,- (normaal € 40,-).

Uitgebreide aangifte:

• F-Biljet overledene + standaardaangifte langstlevende partner - thuisbezoek: € 72,- + € 75,-.
  • F-Biljet overledene, zonder standaardaangifte langstlevende partner - thuisbezoek: € 92,-.
  • F-Biljet overledene, zonder standaardaangifte langstlevende partner, per e-mail of post: € 72,-.
  • Uitgebreide belastingaangifte 2020:
    • Thuisbezoek € 135,- , inclusief voorrijkosten, exclusief eventuele parkeerkosten (normaal € 155,-).
    • Per e-mail € 112,50 (normaal € 125,-).
    • Bij de uitgebreide aangifte met huisbezoek is je eventuele fiscale partner gratis.
    • Het kan gaan om één van de volgende situaties:
      • Je hebt in 2020 een huis gekocht of verkocht.
      • Je hebt in 2020 uw hypotheek overgesloten.
      • Aangifte waarbij sprake is van een echtscheiding in 2020.
      • Je hebt 2020 neveninkomsten, zoals oppas, freelance werk, royalty's, etc.

Bij alle aangiften geldt:

• Aangifte van eventuele fiscale partner is gratis.
  • Gratis telefonisch advies gedurende het hele jaar.
  • Bezwaarschriften van aangiften die de belastingservice aan huis heeft gedaan, zijn gratis.

Voorwaarden

• De belastingservice aan huis komt vanaf 1 maart 2021 op huisbezoek. Het huisbezoek duurt ongeveer 45 minuten.
  • Heb je geen e-mailadres, dan stuurt de belastingservice aan huis het verzendbewijs en kopie aangifte per post toe. De administratie- en portokosten hiervoor zijn € 5,-.
  • Als je niet thuis bent op de afgesproken tijd en datum, betaal je € 20,- voorrijkosten en € 15,- administratiekosten (in totaal dus € 35,-).
  • Je kunt tot 3 dagen na ontvangst van de bevestiging je afspraak voor een huisbezoek kosteloos afzeggen. Als je dit na deze drie dagen doet, betaalt je daarvoor € 15,- administratiekosten.
  • Je kunt tot 3 dagen na ontvangst van de bevestiging je afspraak voor een huisbezoek kosteloos wijzigen. Als je dit na deze drie dagen doet, word je alleen geholpen als er een belastingadviseur beschikbaar is.
  • Als de belastingadviseur bij jou in de buurt niet gratis kan parkeren, wordt het te betalen parkeergeld in rekening gebracht.
  • Je hebt geen DigiD nodig. De belastingservice aan huis is geautoriseerd door de Belastingdienst om zonder DigiD jouw aangifte in te dienen.

Espria Ledenvereniging werkt nauw samen met: Icare, Evean, Zorggroep Meander, GGZ Drenthe, Icare Jeugdgezondheidszorg, De Trans en Zorgcentrale Noord.