Liever samen met anderen tijdens de kerst?

Concrete ideeën voor de feestdagen
Ongewild alleen in de decembermaand? Ledenadviseur en eenzaamheidsdeskundige Emmy Nuberg weet wat je kunt ondernemen.

Om te beginnen met een opsteker: je bent niet alleen. Emmy Nuberg: ‘Vaak hebben mensen het idee dat ze de enige zijn die met kerst alleen zijn en ook hebben ze het idee dat je kerst met familie moet vieren, maar dit is niet het geval. Er zijn meer mensen die de kerst alleen vieren en ook heeft niet iedereen familie om naar toe te gaan of om te ontvangen.’

Vermaak je je niet prima met een goed boek, goede podcast of film of voel je je eenzaam? Wil je niet alleen zijn tijdens deze dagen? Trek dan je stoute schoenen maar vast aan. ‘Belangrijk om te bedenken is dat de oplossing bij  jezelf ligt,' meent Emmy: 'Je moet zelf het initiatief nemen, zelf in beweging komen.’ Hier een aantal concrete ideeën: 

  1. Kijk rond in je omgeving. Is er iemand die je kent ook alleen? Stel voor om samen iets leuks te gaan doen of nodig iemand uit. 
  2. Heb je niemand in je omgeving? Gebruik dan een platform als Nextdoor of wehelpen om contacten te leggen.
  3. Via EngelenTafel nodig je een aantal gasten uit en ontvang je hen om zo samen kerst te vieren. Op jouw eigen manier. Of je sluit als gast aan aan een gezellige kersttafel bij iemand thuis. 
  4. Hou de plaatselijke krant en social media  in de gaten. Hier vind je vaak initiatieven tegen eenzaamheid van bijvoorbeeld particulieren, welzijnsorganisaties of buurthuizen in jouw buurt. 
  5. Ga eten bij Resto VanHarte. Zoek en klik op een Resto bij je in de buurt en vul het reserveringsformulier in. Je kunt ook bellen naar de reserveringslijn via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur) of een mail sturen naar info@restovanharte.nl.
  6. Kijk eens op de site eenzaam.nl.
  7. Single? Vier met andere singles kerst en oud en nieuw tijdens een korte vakantie. Via bijvoorbeeld deze site vind je een ruim aanbod uitjes en vakanties voor alleenstaanden

Vind hier de welzijnsinstellingen in je buurt. Zij hebben mogelijk nog veel meer ideeën! 

Met iemand praten?

Voel jij je wel eens eenzaam, maar vind je het moeilijk om er iets aan te doen? Emmy of één van haar collega’s komt graag bij je langs om erover te praten. Ze denken graag mee over leuke activiteiten in je buurt en helpen je op weg. Je bereikt de ledenadviseurs via het servicecenter van de ledenvereniging: 085 -110 07 34. Of mail naar service@ledenvereniging.nl.

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur