Zo geniet u meer van uw badkamer

10 slimme tips en trucs
Nog meer genieten van uw bad of douche? Met een paar eenvoudige slimmigheidjes heeft u het zo voor elkaar. En die hoeven echt niet veel geld of moeite te kosten.

10 slimme tips voor meer gemak en comfort in de badkamer

Met deze eenvoudige ingrepen geniet u nog meer van uw badkamer:

1. Extra hulp tijdens het wassen 

Deze washulp voelt niet alleen fijn, maar is vooral ideaal voor het wassen van moeilijk bereikbare lichaamsdelen, zoals uw rug. Er is ook een speciale tenenwashulp, om de ruimte tussen uw tenen te wassen én drogen zonder te bukken. 

2. Nooit meer een beslagen spiegel 

Een beslagen spiegel na het douchen voorkomt u met dit handige trucje: smeer de spiegel van tevoren in met scheerschuim. Daarna even met een droge doek opwrijven en hij beslaat niet meer. 

3. Handdoek bij de hand

Handig: een douchepaneel met ingebouwde bergruimte voor uw handdoek en andere spullen. Na het douchen kunt u direct uw handdoek pakken, zonder de deur van de douchecabine te hoeven openen. 

4. Eenvoudig haren uit het putje halen

Het schoonmaken van een verstopte afvoer door zeepresten en haren is een vervelend karwei. Met twee tiewraps en een schaar maakt u eenvoudig zelf een handig hulpmiddeltje om haren uit het putje te halen. 

5. Benen ontharen zonder bukken

Vind u het vervelend om voorover te buigen als u onder de douche uw benen onthaart? Dan is dit voetensteuntje met zuignappen ideaal. Ook handig voor het lakken of knippen van teennagels. 

6. Bad op afstand bedienen

Met een op afstand bestuurbare (bad)kraan laat u via een app op uw smartphone alvast het bad vollopen, terwijl u op de bank nog even televisie kijkt. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat het bad op de juiste temperatuur is en niet overstroomt.

7. Opgeruimd staat netjes

Maak gebruik van deze creatieve en ruimtebesparende tips om flesjes, potjes en andere badkamerspullen netjes op te bergen. Monteer kruidenrekjes of plankjes aan de muur voor parfumflesjes en potjes crème. Een tijdschriftcassette aan de binnenkant van een kastdeur is een ideale bergplaats voor een föhn. 

8. Handdoek op zijn plek

Handig trucje: bind een paar elastiekjes om de handdoekstang, zodat uw handdoek er niet meer afglijdt. 

9. Zittend douchen in stijl

Een modern of luxe douchezitje staat chic in elke douche en maakt douchen een stuk comfortabeler. 

10. Slim toilet

Een trend in opkomst is het douchetoilet. Afvegen met wc-papier is niet meer nodig: de ingebouwde douche reinigt uw onderlichaam. Comfortabel én hygiënisch. Wilt u niet uw hele toilet vervangen, kies dan voor een opzetzitting. Die plaatst u op uw eigen toilet.