Haaruitval? Er is veel mogelijk

De nieuwste technieken op een rij
Dunner wordend haar, plotselinge kale plekken of kaalheid door chemotherapie: haarverlies is vaak vervelend. Gelukkig is er veel mogelijk, dankzij de nieuwste technieken.

Flinterdun laagje

Een warme zweterige pruik? Dat hoeft niet meer. De nieuwste haarwerken zijn bevestigd op een flinterdun laagje. Hierdoor ademt de hoofdhuid. Een Optiskin haarwerk zit stevig vast op uw hoofd. U kunt er mee sporten, slapen en douchen. Was het net als natuurlijk haar en breng het daarna met een föhn in model. Om de 4 tot 6 weken gaat u langs bij de haarwerkspecialist. Daar krijgt u een nieuw haarwerk dat net iets langer is. Zo lijkt het alsof u natuurlijk haar heeft. Ook kunt u makkelijk van kapsel veranderen.

Superzacht kunsthaar

Vital Hair is bijna niet van echt te onderscheiden. Het is superzacht en licht. Vital Hair is verkrijgbaar als pruik maar ook als haarstuk. Doordat het op echt haar lijkt, mengt het zich goed met uw eigen haar. Uw haarstuk valt zo niet op. Douchen, zwemmen of sporten is geen probleem. Vital Hair heeft dezelfde structuur als echt haar. U kunt het in model brengen met een föhn of krullers.

Krulvaste haardos

Heeft u door een chemokuur of ziekte weinig energie? Dan kan een Cyber Hair haarwerk een oplossing zijn. U hoeft er namelijk niets aan te doen. Het is krulvast. Dat betekent dat het altijd in model zit. Ook na het wassen. Het ziet er heel natuurlijk uit en het verkleurt niet. Dit haarwerk is er in vele kleuren. De tinten blond en grijs hebben wat meer glans. Hierdoor ogen ze minder natuurlijk dan de overige haarkleuren.

Micro haar pigmentatie

Wilt u liever geen haarwerk of pruik? Dan is micro haar pigmentatie misschien een oplossing. Het wordt ook wel stoppeltattoo genoemd. Hierbij worden ‘haarstoppels’ op het hoofd getatoeëerd. U krijgt een ‘geschoren look’.

Zorgverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt haarwerken als u haar verliest door een ziekte of behandeling.

  • Haarwerken vallen onder het verplicht eigen risico.
  • Vanuit de basisverzekering krijgt u een vergoeding van maximaal € 431,-.
  • Bij sommige aanvullende verzekeringen krijgt u een aanvullend bedrag vergoed als het haarwerk meer kost dan € 431,-.
  • Sommige verzekeraars betalen alleen als u een haarwerk koopt bij een gecontracteerde aanbieder.
  • De vergoeding geldt alleen voor het haarwerk, niet voor het aanmeten.

Tip
Bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting kunt u de meerkosten die u heeft gemaakt voor het haarwerk opvoeren als ‘aftrekbare ziektekosten’. Het gaat om de meerkosten die u maakt bovenop de vergoeding die u krijgt van uw zorgverzekering. Stel u koopt een haarwerk van € 500,- en u krijgt € 431, - vanuit uw verzekering vergoed. Dan kunt u de overige € 70,- opvoeren als meerkosten bij de belastingdienst. Deze kosten moeten wel gemaakt zijn in het jaar waarover de belastingaangifte gaat.