Overzicht collectieve zorgverzekeringen

Alle informatie op een rijtje
Espria Ledenvereniging heeft met vier zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Als lid krijg je korting op de aanvullende verzekeringen en profiteer je van de extra afspraken naast de korting. Hier vind je een overzicht van alle kortingen, extra vergoedingen en premies van onze collectieve zorgverzekeringen.

Wil je overstappen? Je kunt je uiterlijk op 31 december 2022 afmelden bij je huidige verzekeraar. Uiterlijk 31 januari 2023 moet je een nieuwe zorgverzekering voor 2023 afgesloten hebben.

Contactinformatie & prijsvoorbeelden verzekeraars

Univé

Zilveren Kruis

De Friesland

Menzis

Houd je lidnummer bij de hand Meld je hier online aan
of bel 072 - 527 75 95 of ga langs in een Univé winkel in de buurt
of bel 071 - 751 00 52
of bel 058 - 291 31 31
of bel 088 - 222 40 40
Prijsvoorbeeld aanvullende verzekering premie per maand zonder ledenkorting Collectief Aanvullend Beter €35,56 Aanvullend 2 sterren €20,75 Aanvullend Extra €24,95 Aanvullend Extra Verzorgd 2 €22,50
Ledenkorting per maand bij prijsvoorbeeld 10%
Premie per maand met ledenkorting bij prijsvoorbeeld €32 €18,68  €23,45 €21,38
Ledenkorting per jaar bij prijsvoorbeeld €42,67 €24,90 €17,96 €13,50
Dekking* van prijsvoorbeeld aanvullende verzekering
  • 12x fysio/jaar
  • Contactlenzen en brillen €100,- /3 jaar
  • 15% korting op Extra Vitaal pakket
  • Gratis pakket Extra Aanvullende Thuiszorg
  • 18x fysio/jaar
  • Contactlenzen en brillen €75,- /3 jaar
  • Vitaal Collectief (oa. mantelzorglijn & welzijnscoach)
  • tussen 12-20x fysio/jaar
  • Contactlenzen en brillen €75,- /2 jaar
  • FysioZelfCheck app
  • Budgetcoach

Aan bovenstaande tabel kunnen geen rechten worden ontleend. * Voor volledig aanbod en dekkingen van alle aanvullende verzekeringen en de bijbehorende voorwaarden kun je terecht op de websites van de zorgverzekeraars.

Extra collectieve vergoedingen en premies met ledenkorting

Univé extra’s en premies

• 10% collectieve korting op de aanvullende zorgverzekeringen van Univé (behalve tandarts verzekeringen). Ook voor gezinsleden.
  • Heb je een aanvullende collectieve zorgverzekering? Dan betaalt Univé je het lidmaatschap van de Espria Ledenvereniging terug. Hier lees je hoe.
  • Let op: de Collectieve Aanvullende pakketten van Univé hebben een ruimere dekking en een andere premie dan de Reguliere Aanvullende pakketten van Univé.
  • Ruimere vergoedingen in 2023 ten opzichte van 2022, bijvoorbeeld:
    • Ruimere vergoeding Fysiotherapie: 12 / 20 / 32 behandelingen per jaar. (Dit was in 2022: 9 / 12 / 20)
    • Ruimere vergoeding Vervangende mantelzorg: 15 / 20 / 25 dagen per jaar. (Dit was in 2022: 5 / 10 / 15 dagen per jaar)
    • Ruimere vergoeding Mantelzorgmakelaar: € 500 / € 750 / € 1.000 budget per jaar. (Dit was in 2022: € 250 / € 500 / € 750)
    • Ruimer Preventiebudget  € 400 / € 600 / € 700 per jaar. (Dit was in 2022: € 200 / € 400 / € 500)
    • Hier vind je het overzicht van alle vergoedingen in de Univé Collectieve Aanvullende pakketten.

Univé premietabel incl ledenkortingen

Zilveren Kruis extra’s en premies

• 10% collectieve korting op de aanvullende zorg- en tandartsverzekeringen. Ook voor gezinsleden.
  • Gratis extra vergoedingen ‘Extra Aanvullend Thuiszorg’ bij het afsluiten vanaf Aanvullend 1 ster:
  • Ruime keuze in zorgverleners vanaf Basis Zeker.
  • Verschillende betaalmogelijkheden, zo betaal je op de manier die het beste bij jou past.

ZilverenKruis premietabel

De Friesland extra’s en premies

• 6% collectieve korting op aanvullende zorg- en tandarts verzekeringen. Ook voor gezinsleden.
  • Leden kunnen gebruikmaken van het Vitaal Collectief. Naast de korting krijgen leden 10% korting op een reisverzekering en een gratis adviesgesprek van een welzijnscoach.
  • Langer zelfstandig thuis wonen met de diensten van Fitaal Thuis.
  • Steun Stichting Alzheimer; De Friesland doneert 5 euro per nieuwe verzekerde.
  • Gratis online workshop ‘Gezondzorgen’ voor mantelzorgers en hulp en advies voor mantelzorgers via de mantelzorglijn.
  • Gemiddeld 71 dagen sneller geholpen door wachtlijstbemiddeling.

DeFriesland premietabel

Menzis extra’s en premies

• 5% collectieve korting op aanvullende zorg- en tandarts verzekeringen. Ook voor gezinsleden.
  • Tot €75 korting op een (zonne)bril op sterkte bij Eye Wish en Pearle.
  • Gratis voedingsadvies door een diëtist en een Gezond Gewicht Coach.
  • Een slaapcheck en een persoonlijke gezondheidscheck.
  • Videogesprekken met een mental coach, budget coach of overgangsconsulent.
  • De FysioZelfCheck app.
  • Volledig overzicht van de extra's van deze collectieve verzekering én inspiratie over uiteenlopende gezondheidsthema’s via menzis.nl/collectief.

Menzis premietabel

Chat met onze