Huisbezoek ledenadviseur dementie

Uniek in Nederland: speciaal voor mensen met dementie
Dichtbij of veraf. We hebben er allemaal mee te maken of mee te maken gehad: dementie. Een bezoek van onze ledenadviseur met specialisatie dementie kan helpen. Als je wilt, komt een contacthond mee. Zo'n huisbezoek is alleen mogelijk via de ledenvereniging. Vraag snel een afspraak aan!


Zo werkt het huisbezoek van een ledenadviseur dementie

 

Een ledenadviseur helpt je bij vragen over je dementie of wanneer je voor iemand zorgt met dementie. Het huisbezoek vindt plaats in je eigen omgeving in alle rust en privacy. Samen met de ledenadviseur kijk je welke hulp nodig is. Zij beoordeelt of er voldoende mensen in de buurt zijn die kunnen helpen. Als dit niet zo is, bekijkt de ledenadviseur de mogelijkheden van thuiszorg, ondersteuning of contact met anderen. Zij kent de organisaties, instanties en hulpverleners als geen ander.

Bezoek van een contacthond

Een huisbezoek met contacthond is uniek in Nederland. Je kunt dit alleen aanvragen bij Espria Ledenvereniging. Wij hebben een contacthond: Tim. De ledenadviseur gaat met je in gesprek over wat jou bezighoudt en waar je van wakker ligt. Met de contacthond kan een ledenadviseur samen met jou onderzoeken waar jij en je naasten behoefte aan hebben. Je hebt zelf de keuze of de ledenadviseur met of zonder Tim bij je op bezoek komt. 


Huisbezoek aanvragen

Een huisbezoek van een ledenadviseur is gratis voor alle leden van Espria Ledenvereniging. Je bent al lid voor € 22,50 per jaar. Een afspraak vraag je aan in 4 stappen:

  1. Ben je al lid? Login met je inloggegevens. Nog geen lid, word dan eerst lid.
  2. Ga naar de pagina ‘Afspraak aanvragen
  3. Controleer je gegevens en pas aan wanneer er iets niet klopt.
  4. Klik onderaan het formulier op de knop ‘Versturen’

De ledenadviseur neemt contact met je op voor het maken van een afspraak. Heb je van tevoren vragen? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 088 - 383 20 00 of stuur een e-mail naar service@ledenvereniging.nl. Meer informatie over dementie lees je hier.

Word lid voor € 22,50 per jaar & profiteer direct

Meld je vandaag nog online aan als lid van Espria Ledenvereniging. Je kunt na je aanmelding direct een huisbezoek aanvragen met een ledenadviseur dementie. Hulp nodig bij het aanmelden? We helpen graag.

Ik wil mij online aanmelden of bel 088 - 383 20 00.

Ervaringen van anderen

Afbeelding
Dieuwke

"Zonder Contacthond Tim was de verhuizing van mijn man met dementie nooit zo goed verlopen. Hij heeft een hoofdrol gespeeld."

Vanwege dementie verhuist Fred, de man van Dieuwke, naar een verpleeghuis. Het wordt te gevaarlijk thuis. Haar man zelf naar een verpleeghuis brengen ziet Dieuwke niet zitten. ‘Alsof ik hem na 42 jaar als oud vuil aan de kant zet’. Ze besluit de ledenadviseur te bellen. Dat was een goed besluit, want zonder hond Tim was de verhuizing volgens Dieuwke nooit zo goed gegaan.

Afbeelding
Ton in't Veld met Hester en ledenadviseur Paula met contacthond

“Ik snapte niet meer hoe haar brein werkte”

Levensgenieters, dat zijn Ton en Hester. Mensen die van elke dag de mooiste willen maken. Toen bij Hester vijf jaar geleden de ziekte van Alzheimer werd vastgesteld, hielden ze zich zoveel mogelijk vast aan hun liefde en optimisme. Op een dag belde hij laat op een avond de ledenadviseur van Espria Ledenvereniging voor acute hulp.

 

Afbeelding
Hulphond

Ben jij benieuwd hoe honden troost kunnen brengen?

Bekijk dan de documentaire Aaibare zorg van het tv-programma Kruispunt. Hier bekijk je hoe labradoodles Loena, Harrie en Hendrik het leven van veel ouderen een beetje mooier make

Vragen & antwoorden

Hoe kan ik een afspraak maken met de ledenadviseur?
Ben je al lid van Espria Ledenvereniging? Log dan in met je inloggegevens op deze pagina. Ben je nog geen lid? Dan moet je eerst een lidmaatschap aanvragen. Hoe je dit doet, lees je hier. Vervolgens ga je naar de pagina ‘Afspraak aanvragen’. Controleer je gegevens goed en pas aan wanneer er iets niet klopt. Klik vervolgens onderaan het formulier op de knop ‘Versturen’. De ledenadviseur gaat binnenkort contact met je opnemen voor het maken van een afspraak.

Wat kost een lidmaatschap van Espria Ledenvereniging?
Het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging kost € 22,50 per jaar. Met dit lidmaatschap  kun je gratis een huisbezoek aanvragen met een ledenadviseur (en contacthond). Ook kun je van nog veel meer voordelen profiteren. En jij niet alleen, ook alle andere gezinsleden profiteren mee van hetzelfde lidmaatschap.

Waar vindt het gesprek met de ledenadviseur plaats?
De ledenadviseur komt op huisbezoek. Zo kan het gesprek plaatsvinden in je eigen omgeving in alle rust en privacy.
 

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur