ZwangerFit

Fit tijdens zwangerschap en bevalling. Ledenvoordeel: € 25,- korting
Je zwangerschap is een bijzondere periode die veel veranderingen met zich meebrengt voor je lichaam en je leven. Om fit te blijven tijdens je zwangerschap, bieden we onze leden voordelig een uur per week beweging aan onder deskundige begeleiding van een ZwangerFit-docent. Naast dat je voorbereid je bevalling ingaat, bevordert dit ook het herstel na de bevalling. Als lid profiteer je van een exclusieve korting van € 25,-.
 • Fit tijdens je zwangerschap en de bevalling
 • Sneller hersteld na de bevalling
 • Deskundige begeleiding van een ZwangerFit-docent, een fysiotherapeut gecertificeerd door YVLO-ZwangerFit
 • Uurtje per week bewegen samen met maximaal 10 andere aanstaande of kersverse moeders
 • Persoonlijk oefenprogramma
 • Theorielessen om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling
 • Altijd een cursus bij jou in de buurt

Waarom YVLO-ZwangerFit?

Deze leuke zwangerschapscursussen worden door heel Nederland gegeven, door gespecialiseerde YVLO-ZwangerFit® (bekken-)fysiotherapeuten, oefentherapeuten en sportdocenten. De YVLO-ZwangerFit® cursus draagt bij aan een fit gevoel en vermindert klachten en complicaties tijdens je zwangerschap en bevalling. Denk bijvoorbeeld aan klachten in je rug of bekken. 

Alle wetenschappelijk bewezen effecten van sporten tijdens de zwangerschap op een rijtje:

 • Betere fysieke fitheid
 • Beter gewichtsmanagement
 • Beter psychologisch welbevinden
 • Sneller en beter herstel na je bevalling 
 • Minder lage rug- en bekkenklachten
 • Minder kans op depressies tijdens en na je zwangerschap
 • Minder kans op zwangerschapsdiabetes
 • Minder kans op een keizersnede en andere complicaties tijdens je bevalling
 • Minder kans op urine-incontinentie tijdens en na je zwangerschap

Deskundige begeleiding
Je krijgt deskundige begeleiding van een ZwangerFit-docent. Dat is een fysiotherapeut die de geregistreerde YVLO-opleiding ZwangerFit heeft gevolgd. De ZwangerFit-docent weet precies welke oefeningen je mag doen in welke fase van de zwangerschap. En welke oefeningen voor jou het beste zijn. Geregistreerde YVLO-ZwangerFit® docenten worden met nascholingen up-to-date gehouden om de beste kwaliteit te kunnen bieden.

 

ZwangerFit-docent oefent met 2 zwangere vrouwen
Nicole van Bergen, ZwangerFit-docent, bekkenfysiotherapeut

“Als je zwanger bent, verandert je lichaam: je komt aan, bindweefsel en banden verslappen. Je motoriek verandert en je bent gevoeliger voor blessures. Op de cursus ZwangerFit leer je daarmee om te gaan. Je doet speciale oefeningen zodat je fit bent voor de bevalling en de kraamtijd. En met de theorielessen ben je helemaal goed voorbereid!”

 

Training en coaching

ZwangerFit bestaat uit training en coaching. De training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen en heerlijk te ontspannen. Er is speciale aandacht voor de spieren in de buik, rug en bekken. Het is namelijk belangrijk om controle te hebben over je bekkenbodem tijdens je zwangerschap en erna. Je moet deze kunnen aanspannen, maar ook kunnen ontspannen om klachten als urineverlies te kunnen voorkomen en om je bevalling voorspoedig te laten verlopen. 

Tijdens de coachingslessen wordt er aandacht besteed aan wat er gebeurt in je lijf als je zwanger bent. De coach legt je uit hoe je rug- en bekkenklachten tijdens je zwangerschap kunt voorkomen of verhelpen. Ook krijg je uitleg over de bevalling. Wat kan je verwachten? Wat gebeurt er in je lijf tijdens een bevalling? Hoe kun je het beste de weeën opvangen? Welke houding is het meest geschikt om weeën op te vangen? Welke ademhalingstechnieken kun je gebruiken om je bevalling goed te laten verlopen? En nog veel meer.
 

Meedoen wanneer jij wil

Bij de meeste ZwangerFit-praktijken kun je meedoen vanaf de derde maand van je zwangerschap tot aan de bevalling. Ongeveer een maand na je bevalling kun je de cursus weer oppakken, vaak tot 9 maanden daarna.

 

Bij jou in de buurt

Je kunt de cursus ZwangerFit volgen bij geregistreerde YVLO-ZwangerFit® praktijk. Zoek hier een locatie bij jou in de buurt. Wil je je inschrijven voor de cursus ZwangerFit? Log dan in met je Espria LV account om vervolgens de cursus aan te vragen. Meer hulp nodig? Bel dan met een van onze leden adviseurs: 088 - 383 20 00.
Nog geen lid? Word eerst lid 


Ledenvoordeel

 • € 25,- korting op de cursusprijs (* je ontvangt de korting éénmalig per zwangerschap)
 • Het lidmaatschap van de ledenvereniging levert je veel meer voordeel op: huur bijvoorbeeld gratis een borstkolf, maak gratis gebruik van een lactatiekundig consult en geniet van extra uren ondersteuning van een kraamverzorgende (afhankelijk van beschikbaarheid). 

Voorwaarden


Loop geen vergoedingen mis vanuit je collectieve zorgverzekering. Met de online Vergoedingencheck zorgverzekering zie je in één oogopslag waar je recht op hebt.

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur