Alcohol

Online zelfhulp: inzicht in je alcoholgebruik
Het drinken van een glas alcohol is voor velen heel normaal. Wil jij jouw alcoholgebruik eens kritisch bekijken? De online zelfhulpmodule Alcohol van Stichting mirro helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik via tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen. Anoniem. Gratis voor leden.

Zo werkt de online zelfhulpmodule Alcohol

Alcohol avatarOnderwerpen

 • Info over alcohol
  Wanneer je ervoor kiest om alcohol te drinken, is het belangrijk om ook kennis te hebben over de effecten ervan.
 • Jouw alcoholgebruik
  Bewust zijn van jouw eigen alcoholgebruik is de basis van een verantwoord drinkpatroon.
 • Controle over je alcoholgebruik
  Het veranderen van je alcoholgebruik is vaak niet makkelijk. Vooral in het begin kan dit lastig zijn en kan je geconfronteerd worden met risicosituaties of triggers.
 • Sociaal netwerk
  Alcohol drinken wordt vaak geassocieerd met gezelligheid. Jouw sociale netwerk kan een positieve of negatieve invloed op je alcoholgebruik hebben.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De online module bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het jou uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

De zelfhulpmodule Alcohol begint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?


Anoniem

De zelfhulpmodule Alcohol doorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met je gegevens?

 • Als je de zelfhulpmodule wilt starten, moet je eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om je lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van jou door naar mirro.
 • De gegevens die je opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om je te kunnen benaderen en de behandeling op jou af te stemmen.

Ledenvoordeel

 • Als lid doorloop je de zelfhulpmodule Alcohol gratis.

Voorwaarde