Mentaal fit

Online aan de slag met je mentale fitheid
Raak je weleens uit balans door wat je meemaakt in het leven? Laat je zorgen geen problemen worden. Met de online zelfhulpmodules van Stichting mirro ga je zelf aan de slag met je mentale fitheid. Anoniem. Gewoon thuis. En wanneer het jou uitkomt, dus geen wachttijden. Gratis voor leden.

Zo word je mentaal fit

Tips, oefeningen en ervaringsverhalen

De zelfhulpmodules bevatten informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. De modules gaan over onderwerpen als angst, piekeren, somberheid en slaapproblemen. Maar ook over werkstress verminderen, in balans blijven als mantelzorger, werken aan je relatie, en het verlies van een dierbare een plek geven.

Start- en eindmeting

Elke zelfhulpmodule begint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

Elke zelfhulpmodule doorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Bewezen methode, ontwikkeld door professionals

Online zelfhulp is een bewezen methode. Je krijgt snel inzicht in je klachten. Als je weet wat er aan de hand is, is herstel dichtbij.

De zelfhulpmodules van Stichting mirro zijn ontwikkeld door ervaren professionals uit de geestelijke gezondheidszorg. Zij maakten daarbij gebruik van inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance en Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness.


Ledenvoordeel

  • Als lid doorloop je de zelfhulpmodules van Stichting mirro gratis.

Voorwaarde


Online zelfhulpmodules


Illustratie van somber kijkende manConcentratie- en uitstelgedrag

In deze module leer je jezelf zelfstandig en anoniem technieken aan, waarmee je jouw concentratievermogen traint en je valkuilen leert herkennen. Bovendien krijg je inzicht in de redenen waarom je de dingen soms uitstelt – en waarom je dat beter niet zou kunnen doen!

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Concentratie- en uitstelgedrag 


Illustratie van jonge vrouw die druk is met haar telefoonJe smartphone de baas

Een smartphone kan erg handig zijn, maar aan overmatig gebruik zit een keerzijde. Wil je inzicht in jouw smartphonegebruik? Wil je bewuster omgaan met jouw smartphone? Wil je leren wat je kan doen wanneer je geen grip op jouw smartphonegebruik (meer) hebt? Met deze module ga je hier zelfstandig en anoniem mee aan de slag!

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Je smartphone de baas


Illustratie van vrouw met nette kledingSuccesvol veranderen

Iedereen wil weleens iets veranderen. In deze module leer hoe je jouw verandering succesvol laat verlopen.

Meer informatie over de zelfhulpmodule Succesvol veranderen


Illustratie van jonge vrouw die somber kijktStress bij studenten

Stress hoort bij het leven en dus ook bij het studentenleven. Ervaart een student in je omgeving langere tijd stress? In deze module kan hij of zij zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om stress het hoofd te bieden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Stress bij studenten


Illustratie van neerslachtig kijkende manSomberheid

Ups en downs horen erbij. Maar heb je regelmatig last van sombere gevoelens, of merk je dat je nergens zin in hebt? De zelfhulpmodule Somberheid van Stichting mirro helpt je om je somberheid aan te pakken.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Somberheid


Illustratie van vrouw met hand op voorhoofdMinder piekeren

Ruim een derde van de Nederlanders piekert dagelijks. Meestal is er dan geen sprake van oplossingsgericht denken. De zelfhulpmodule Minder piekeren helpt je om je piekerpatroon te doorbreken.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Minder piekeren


Illustratie van gapende vrouwSlaap lekker!

We slapen een derde van ons leven. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slapen kun je leren. Met de zelfhulpmodule Slaap lekker van Stichting mirro oefent je verschillende manieren om goed in slaap te komen en pak je aan wat daarbij kan storen.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Slaap lekker


Illustratie van vertwijfeld kijkende jonge vrouwRelatieproblemen

Ups en downs in je relatie zijn heel normaal. Relaties zijn niet compleet maakbaar en geluk niet 100% haalbaar. De zelfhulpmodule Relatieproblemen geeft je handvatten om je relatie gezond te houden. Zodat een dip geen dal wordt.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Relatieproblemen


Illustratie van vertwijfeld kijkende vrouw met gescheurde fotoEchtscheiding

Een scheiding roept veel vragen en emoties op. Er zijn grote veranderingen. Die zijn voor iedereen anders. De zelfhulpmodule Echtscheiding helpt je om in balans te blijven in slechte tijden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Echtscheiding


Angstig kijkende vrouwAngst en paniek

Angst is een emotie die je helpt te reageren als er gevaar dreigt. Dat is goed. Maar wat als angst je meer in de greep houdt dan je zou willen? De zelfhulpmodule Angst en paniek helpt je om je angsten aan te pakken en de controle te behouden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Angst en paniek


Illustratie verdrietig kijkende vrouwRouwverwerking

Rouwen is gevoelens verwerken en gedachten bewerken. Geen twee mensen rouwen hetzelfde. Ieder rouwproces is uniek. Zit je in een rouwproces? De zelfhulpmodule Rouwverwerking helpt je om steun en richting in je rouwproces te vinden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Rouwverwerking


Illustratie van man met lege broekzakkenGeldzorgen

Maak je je zorgen om je financiële situatie? Rust in je hoofd is een eerste stap naar rust in je financiën. De zelfhulpmodule Geldzorgen geeft je tips en oefeningen om je financiële zorgen aan te pakken.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Geldzorgen


Zelfbeeld - avatarZelfbeeld

Denk jij vaak negatief over jezelf, en denk je dat anderen ook zo over jou denken? De online zelfhulpmodule Zelfbeeld van Stichting mirro helpt je om je negatieve zelfbeeld te overwinnen en positief over jezelf te denken. Krijg meer zelfvertrouwen!

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Zelfbeeld


Illustratie van man met groene bril en dampend pannetjeGezond zorgen

Zorg je regelmatig voor iemand in je omgeving? Als mantelzorger loop je een groter risico op overbelasting. De zelfhulpmodule Gezond zorgen helpt je om de balans te behouden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Gezond zorgen


Illustratie van jongen met gameconsoleGame-check

Game je vaak terwijl je eigenlijk iets anders moet doen? De zelfhulpmodule Game-check helpt je inzicht te krijgen in jouw gamegedrag en helpt je de controle te behouden. Want gamen is leuk, houd dat zo.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Game-check


Illustratie van neerslachtig kijkende jongenDepri

Voel jij je wel eens somber? Depri? Weinig energie? Spoken er sombere gedachten door je hoofd? De zelfhulpmodule Depri van Stichting mirro helpt je om inzicht te krijgen in je somberheid en leert je wat je eraan kunt doen. 

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Depri


Alcohol avatarAlcohol

Het drinken van een glas alcohol is voor velen heel normaal. Wil jij jouw alcoholgebruik eens kritisch bekijken? De online zelfhulpmodule Alcohol van Stichting mirro helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik via tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Alcohol


Illustratie van man met wijnglas stropdas en aktentasWerkstress

Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Maar als je langere tijd ongezonde stress op je werk ervaart, dan krijg je daar last van. De zelfhulpmodule Werkstress helpt je om de juiste balans tussen werk en privé te vinden en te houden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Werkstress


Feedback en conflicthanteringFeedback en conflicthantering

Iedereen heeft regelmatig met feedback en conflicten te maken. In de online zelfhulpmodule Feedback en conflicthantering van Stichting mirro leer jij hoe je daar op effectieve manieren mee kunt omgaan.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Feedback en conflicthantering


Werkende ouders avatarWerkende ouders

Een gezin met kinderen draaiend houden naast een baan is niet makkelijk. In beide situaties wil je er helemaal zijn. In de online zelfhulpmodule Werkende ouders van Stichting mirro leer je balanceren tussen aandacht voor je gezin, je werk en aandacht voor jezelf.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Werkende ouders


Illustratie van vrouw met rode blosjes en waaier in de handOvergangsklachten

Herken de overgang. Elke vrouw ervaart de overgang anders. De zelfhulpmodule Overgangsklachten geeft je tips, informatie en oefeningen om in balans te blijven tijdens de overgang.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Overgangsklachten


Illustratie van man met linkerhand op heupChronische aandoening

Accepteren, hoe doe je dat? Een chronische aandoening of fysieke beperking vormt een deel van je leven en toekomst. Hoe geef je het een plekje? En hoe bekijk je het positief? De zelfhulpmodule Chronische aandoening helpt je om daar antwoord op te vinden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Chronische aandoening


Illustratie van man met tandenborstel en telefoonThuiswerken of studeren

Thuiswerken of studeren is voor veel mensen ‘het nieuwe normaal’ geworden. Maar dat betekent niet dat het voor iedereen makkelijk is. Loop jij tegen uitdagingen aan? Of wil je nog beter worden in het thuiswerken of studeren? Dan is deze module een aanrader voor jou.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Thuiswerken of studeren


Illustratie van man op veerVeerkracht

Kan jij wel wat meer veerkracht gebruiken? Vraag je je weleens af waarom je op een bepaalde manier op tegenslagen reageert? Ga dan met deze module aan de slag. In de module krijg je meer inzicht in jezelf en waarom je reageert zoals je doet. Zo bouw je veerkracht op. En dat helpt je bij tegenslagen in de toekomst.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Veerkracht


Illustratie mirro eenzaamheidEenzaamheid

Voel jij je weleens alleen? Je bent niet de enige. In ons land ervaren veel mensen een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of zij hebben minder contact met andere mensen dan zij zouden willen. Het is belangrijk om in actie te komen, bijvoorbeeld door deze module te volgen. Met de module leer je jouw gevoelens begrijpen en verminderen.

Meer informatie over de zelfhulpmodule Eenzaamheid


Illustratie mirro eenzaamheidLeefstijl

Wil jij aan de slag met jouw leefstijl? Bijvoorbeeld met ontspanning, beweging of voeding? Wil je hier iets aan veranderen maar wel op een manier die je volhoudt en die echt bij joú past? Dan is deze module geschikt voor jou!

Meer informatie over de zelfhulpmodule Leefstijl


Illustratie mirro eenzaamheidLeven naar je waarden

Wil jij (meer) gaan doen wat écht belangrijk voor je is? Of zou je graag willen ontdekken wat dat eigenlijk is? Dan is deze Mirromodule een aanrader voor jou. Hiermee ontdek je jouw waarden en wat nodig is om hier meer naar te gaan leven. 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Leven naar je waarden

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur