Mentaal fit

Online aan de slag met je mentale fitheid
Raak je weleens uit balans door wat je meemaakt in het leven? Laat je zorgen geen problemen worden. Met de online zelfhulpmodules van Stichting mirro ga je zelf aan de slag met je mentale fitheid. Anoniem. Gewoon thuis. En wanneer het jou uitkomt, dus geen wachttijden. Gratis voor leden.

Zo word je mentaal fit

Tips, oefeningen en ervaringsverhalen

De zelfhulpmodules bevatten informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. De modules gaan over onderwerpen als angst, piekeren, somberheid en slaapproblemen. Maar ook over werkstress verminderen, in balans blijven als mantelzorger, werken aan je relatie, en het verlies van een dierbare een plek geven.

Start- en eindmeting

Elke zelfhulpmodule begint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

Elke zelfhulpmodule doorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Bewezen methode, ontwikkeld door professionals

Online zelfhulp is een bewezen methode. Je krijgt snel inzicht in je klachten. Als je weet wat er aan de hand is, is herstel dichtbij.

De zelfhulpmodules van Stichting mirro zijn ontwikkeld door ervaren professionals uit de geestelijke gezondheidszorg. Zij maakten daarbij gebruik van inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance en Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness.


Ledenvoordeel

  • Als lid doorloop je de zelfhulpmodules van Stichting mirro gratis.

Voorwaarde


Online zelfhulpmodules

Grip op coronastress - man met coronamolecuulGrip op coronastress

De coronacrisis heeft een grote impact op ons leven. Heel begrijpelijk dat je negatieve gevoelens ervaart. Je kunt je bijvoorbeeld angstig, overdonderd of gestrest voelen. In de zelfhulpmodule Grip op coronastress van Stichting mirro leer je hoe je hiermee om kunt gaan.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Grip op coronastress


Illustratie van neerslachtig kijkende manSomberheid

Ups en downs horen erbij. Maar heb je regelmatig last van sombere gevoelens, of merk je dat je nergens zin in hebt? De zelfhulpmodule Somberheid van Stichting mirro helpt je om je somberheid aan te pakken.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Somberheid


Illustratie van vrouw met hand op voorhoofdMinder piekeren

Ruim een derde van de Nederlanders piekert dagelijks. Meestal is er dan geen sprake van oplossingsgericht denken. De zelfhulpmodule Minder piekeren helpt je om je piekerpatroon te doorbreken.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Minder piekeren


Illustratie van gapende vrouwSlaapproblemen

We slapen een derde van ons leven. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slapen kun je leren. Met de zelfhulpmodule Slaapproblemen van Stichting mirro oefent je verschillende manieren om goed in slaap te komen en pak je aan wat daarbij kan storen.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Slaapproblemen


Illustratie van vertwijfeld kijkende jonge vrouwRelatieproblemen

Ups en downs in je relatie zijn heel normaal. Relaties zijn niet compleet maakbaar en geluk niet 100% haalbaar. De zelfhulpmodule Relatieproblemen geeft je handvatten om je relatie gezond te houden. Zodat een dip geen dal wordt.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Relatieproblemen


Illustratie van vertwijfeld kijkende vrouw met gescheurde fotoScheiding

Een scheiding roept veel vragen en emoties op. Er zijn grote veranderingen. Die zijn voor iedereen anders. De zelfhulpmodule Scheiding helpt je om in balans te blijven in slechte tijden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Scheiding


Angstig kijkende vrouwAngst en paniek

Angst is een emotie die je helpt te reageren als er gevaar dreigt. Dat is goed. Maar wat als angst je meer in de greep houdt dan je zou willen? De zelfhulpmodule Angst en paniek helpt je om je angsten aan te pakken en de controle te behouden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Angst en paniek


Illustratie verdrietig kijkende vrouwRouwverwerking

Rouwen is gevoelens verwerken en gedachten bewerken. Geen twee mensen rouwen hetzelfde. Ieder rouwproces is uniek. Zit je in een rouwproces? De zelfhulpmodule Rouwverwerking helpt je om steun en richting in je rouwproces te vinden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Rouwverwerking


Illustratie van man met lege broekzakkenGeldzorgen

Maak je je zorgen om je financiële situatie? Rust in je hoofd is een eerste stap naar rust in je financiën. De zelfhulpmodule Geldzorgen geeft je tips en oefeningen om je financiële zorgen aan te pakken.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Geldzorgen


Zelfbeeld - avatarZelfbeeld

Denk jij vaak negatief over jezelf, en denk je dat anderen ook zo over jou denken? De online zelfhulpmodule Zelfbeeld van Stichting mirro helpt je om je negatieve zelfbeeld te overwinnen en positief over jezelf te denken. Krijg meer zelfvertrouwen!

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Zelfbeeld


Illustratie van man met groene bril en dampend pannetjeGezond zorgen

Zorg je regelmatig voor iemand in je omgeving? Als mantelzorger loop je een groter risico op overbelasting. De zelfhulpmodule Gezond zorgen helpt je om de balans te behouden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Gezond zorgen


Illustratie van jongen met gameconsoleGame-check

Game je vaak terwijl je eigenlijk iets anders moet doen? De zelfhulpmodule Game-check helpt je inzicht te krijgen in jouw gamegedrag en helpt je de controle te behouden. Want gamen is leuk, houd dat zo.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Game-check


Illustratie van neerslachtig kijkende jongenDepri

Voel jij je wel eens somber? Depri? Weinig energie? Spoken er sombere gedachten door je hoofd? De zelfhulpmodule Depri van Stichting mirro helpt je om inzicht te krijgen in je somberheid en leert je wat je eraan kunt doen. 

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Depri


Alcohol avatarAlcohol

Het drinken van een glas alcohol is voor velen heel normaal. Wil jij jouw alcoholgebruik eens kritisch bekijken? De online zelfhulpmodule Alcohol van Stichting mirro helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik via tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Alcohol


Illustratie van man met wijnglasAlcohol en ouderen

Iedereen drinkt weleens een glaasje. Als je 55-plusser bent, kan dit extra risico’s met zich meebrengen. De zelfhulpmodule Alcohol en ouderen leert je bewust stil te staan bij je alcoholgebruik.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Alcohol en ouderen


Illustratie van man met wijnglas stropdas en aktentasWerkstress

Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Maar als je langere tijd ongezonde stress op je werk ervaart, dan krijg je daar last van. De zelfhulpmodule Werkstress helpt je om de juiste balans tussen werk en privé te vinden en te houden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Werkstress


Illustratie van man in trainingspak en met smartphone en penHet nieuwe werken

Het nieuwe werken kun je leren. Het vraagt om veerkracht, zelfstandigheid en grenzen bewaken. Met de zelfhulpmodule Het nieuwe werken train je deze vaardigheden. Je leert je werkdruk te verlichten en je werkplezier te vergroten.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Het nieuwe werken


Feedback en conflicthanteringFeedback en conflicthantering

Iedereen heeft regelmatig met feedback en conflicten te maken. In de online zelfhulpmodule Feedback en conflicthantering van Stichting mirro leer jij hoe je daar op effectieve manieren mee kunt omgaan.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Feedback en conflicthantering


Werkende ouders avatarWerkende ouders

Een gezin met kinderen draaiend houden naast een baan is niet makkelijk. In beide situaties wil je er helemaal zijn. In de online zelfhulpmodule Werkende ouders van Stichting mirro leer je balanceren tussen aandacht voor je gezin, je werk en aandacht voor jezelf.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Werkende ouders


Illustratie van vrouw met rode blosjes en waaier in de handOvergangsklachten

Herken de overgang. Elke vrouw ervaart de overgang anders. De zelfhulpmodule Overgangsklachten geeft je tips, informatie en oefeningen om in balans te blijven tijdens de overgang.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Overgangsklachten


Illustratie van man met linkerhand op heupChronische aandoening

Accepteren, hoe doe je dat? Een chronische aandoening of fysieke beperking vormt een deel van je leven en toekomst. Hoe geef je het een plekje? En hoe bekijk je het positief? De zelfhulpmodule Chronische aandoening helpt je om daar antwoord op te vinden.

 

Meer informatie over de zelfhulpmodule Chronische aandoening