Gezond zorgen

Online zelfhulp: gezond zorgen voor een ander
Zorg je regelmatig voor iemand in je omgeving? Als mantelzorger loop je een groter risico op overbelasting. De online zelfhulpmodule Gezond zorgen van Stichting mirro helpt je om de balans te behouden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. Anoniem. Gratis voor leden.

Zo werkt de online zelfhulpmodule Gezond zorgen

Illustratie van man met groene bril en dampend pannetjeOnderwerpen

 • Mijn zorgsituatie
  Geen enkele situatie is hetzelfde. Zorgen voor iemand die dicht bij je staat, vinden we vaak vanzelfsprekend. Het geeft voldoening, maar kan zowel lichamelijk als psychisch belastend zijn voor diegene die zorgt: de mantelzorger.
 • Aandacht voor jezelf
  Goed voor jezelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden.
 • Grenzen stellen
  Een dag heeft 24 uur. Grenzen stellen helpt om de 24 uur die in een dag zitten overzichtelijk te houden.
 • Veranderen of loslaten
  Als je worstelt met een situatie die je niet kunt veranderen, leidt dat tot stress en frustratie. Gezond zorgen betekent: veranderen wat je kunt veranderen en loslaten waar je geen invloed op hebt.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De online module bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het jou uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

De zelfhulpmodule Gezond zorgen begint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?


Anoniem

De zelfhulpmodule Gezond zorgen doorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met je gegevens?

 • Als je de zelfhulpmodule wilt starten, moet je eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om je lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van jou door naar mirro.
 • De gegevens die je opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om je te kunnen benaderen en de behandeling op jou af te stemmen.

Ledenvoordeel

 • Als lid doorloop je de zelfhulpmodule Gezond zorgen gratis.

Voorwaarde


Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur