Hormonale klachten

Gratis adviesgesprek bij menstruatie- en overgangsklachten
Veel vrouwen krijgen tijdens hun leven te maken met hormonale klachten. Sommigen al bij aanvang van de eerste menstruatie, anderen pas rondom de overgang. Deze klachten, zoals buikpijn, stemmingswisselingen, opvliegers en vermoeidheid, kunnen een enorme impact hebben op je leven. Bijvoorbeeld op je relatie, werk of studie.

Gelukkig is aan veel klachten iets te doen. Daarom bieden wij onze leden een gratis adviesgesprek aan bij Care for Women.

Nieuw: serie over de impact van de overgang

Met de videoserie ‘De Impact’ willen we graag meer aandacht besteden aan de impact van bepaalde thema’s. Het eerste thema dat aan bod komt is de overgang. Hierbij zetten we de schijnwerpers op de overgang en de uitdagingen die het met zich meebrengt in het dagelijks leven van vrouwen. Van ontroerende dialogen tussen moeder en dochter tot leerzame momenten met experts, elke aflevering bespreken wij de impact van de overgang.

Videoserie de impact

Hormonale klachten? Blijf er niet mee rondlopen 

Op het internet zijn verschillende lijstjes te vinden met hormonale klachten. Opvliegers? Dan ben je in de overgang. Gespannen borsten? Grote kans dat dit met je menstruatie te maken heeft. Wisselende emoties? De zwangerschap staat erom bekend. Maar zo zwart-wit is het niet. Er zijn wel wat verschillen, maar de meeste klachten zijn niet specifiek voor één levensfase.  

Veel vrouwen die vanwege overgangsklachten een afspraak met een specialiste van Care for Women maken, herkennen dat zij hun klachten eerder hadden. Zij hadden bijvoorbeeld ook stemmingswisselingen in de puberteit of tijdens de zwangerschap. Maar toen werd gesproken over ‘puberaal gedrag’ of ‘zwangerschapstranen’. 

Diversiteit aan klachten 

Vrouwelijke hormonen hebben een functie in het hele lichaam. Ze hebben invloed op bijvoorbeeld je hersenen, huid, vaatwand en botten. Veranderende hormonen kunnen daarom uiteenlopende klachten veroorzaken, zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, opvliegers, buikkrampen, migraine, depressie, slaapproblemen en nog veel meer.  

Juist omdat hormonale klachten een fysieke oorzaak hebben, is er vaak goed iets aan te doen. Maar helaas worden hormonale klachten vaak niet goed herkend en wordt al snel gedacht aan ‘depressiviteit’, 'burn-out' of ‘oververmoeidheid’. Bovendien worden hormonale klachten erger door stress, waardoor je al snel thuis beland voor langere tijd.  

Blijf er niet mee rondlopen    

Heb je vragen of klachten? Blijf er niet mee rondlopen! Ook als je twijfelt over waar je klachten vandaan komen. Wij helpen je graag met een gratis adviesgesprek met een van de specialisten van Care for Women. Zij zijn hierin speciaal opgeleid en zijn bovendien zelf ook vrouw. Zij begrijpen als geen ander de impact van hormonale klachten op je dagelijks functioneren. 

Bij het aanvragen van een adviesgesprek, als lid, kun je kiezen uit twee opties: een adviesgesprek bij menstruatieklachten of een adviesgesprek bij overgangsklachten

Zo werkt het persoonlijke adviesgesprek

Voorafgaand aan het gesprek ontvang je een e-mail met een link naar een vragenlijst. Zo breng je jouw persoonlijke situatie alvast in kaart. Daardoor kan de specialiste tijdens jullie gesprek meteen ingaan op jouw situatie. Jullie kijken naar welke klachten veroorzaakt worden door hormonen en welke mogelijk een andere oorzaak hebben. Ook krijg je antwoorden op jouw vragen. Op basis van de uitkomsten uit de vragenlijst en jullie gesprek ontvang je een persoonlijk advies.   

Het adviesgesprek duurt 30 minuten. Het gesprek vindt naar jouw keuze online, telefonisch of ‘live’ plaats op een van de ruim 100 vestigingen van Care for Women in Nederland.  

Dit adviesgesprek met een specialiste van Care for Women is gratis voor alle leden. Je bent al lid voor € 22,50 per jaar.  

Adviesgesprek aanvragen

Een afspraak vraag je online aan in 4 stappen. Liever telefonisch een afspraak maken? Geen probleem. Bel dan even naar 085 - 110 65 86.

  1. Ben je al lid? Login met je inloggegevens. Nog geen lid, word dan eerst lid.
  2. Klik onderaan de pagina op 'Aanvragen' en geef in het formulier aan van welk adviesgesprek je gebruik zou willen maken.
  3. Controleer je gegevens en pas aan wanneer er iets niet klopt.
  4. Klik onderaan het formulier op de knop ‘Versturen’

Care for Women neemt binnen enkele werkdagen contact met je op voor het maken van een afspraak.

Word lid voor € 22,50 per jaar & profiteer direct

Meld je vandaag nog online aan als lid van Espria Ledenvereniging. Je kunt na je aanmelding direct een adviesgesprek met een specialiste van Care for Women aanvragen. Hulp nodig bij het aanmelden? We helpen graag.
Word online lid of bel 088 - 383 20 00.

Je kunt deze dienst ook telefonisch aanvragen.

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur