Gamen

Online zelfhulp: hou gamen leuk
Game je vaak terwijl je eigenlijk iets anders moet doen? De zelfhulpmodule Gamen van Stichting mirro helpt je inzicht te krijgen in jouw gamegedrag en helpt je de controle te behouden. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van jongen met gameconsoleOefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

De online zelfhulpmodule Gamen helpt je om meer inzicht te krijgen in je gamegedrag:

Onderwerpen

• Gamen de baas: je gamet langer dan je eigenlijk zelf wil. Ben je nog wel de baas over de game of niet?
  • Waarom gamen?: je bent vast ooit begonnen met gamen omdat je het gewoon leuk vindt. Er kunnen situaties zijn die jou verleiden om meer te gamen of waarin je meer behoefte hebt om te gamen.
  • Gamen, familie & vriendschap: door het gamen is er soms weinig tijd om af te spreken en kunnen vriendschappen worden verwaarloosd, maar er kunnen door het gamen ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Wees hier alert op.
  • Hoe houd ik gamen leuk: gamen is heerlijk als je je verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen je enige tijdverdrijf wordt, ligt een gameverslaving echter op de loer.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het jou uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

Je start de module met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Als je de module hebt afgerond kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je nog meer oefenen?

Anoniem

Je doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

• Als je de zelfhulpmodule wilt starten, moet je eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om jouw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van je door naar mirro.
  • De gegevens die je opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om je te kunnen benaderen en de behandeling op jou af te stemmen.

Jouw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kun je de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld je nu aan als lid!

Meer over