Een kind opvoeden: zo werkt dat

Een kind opvoeden tot een evenwichtig mens dat weet van goed en kwaad. Hoe pak je dat aan? Bekijk de praktische tips en informatie van de ledenvereniging.

Opvoeding: praktische tips

Je huis kidsproof

Je denkt er niet aan voordat je kinderen krijgt. Maar je kinderen kunnen zich op een hoop plekken in huis bezeren. Bekijk 10 tips voor een veilig huis en 10 tips voor een veilige keuken.

Kind opvoeden: gezond eten

Bij sommige kinderen gaat het vanzelf, bij andere kinderen is het een worsteling: eten. Gezond leren eten hoort bij de opvoeding. Bekijk hoe je je kind groente leert eten en ontdek verrassende manieren om de broodtrommel van je kind te vullen. Heeft je kind last van overgewicht? De ledenvereniging zet organisaties op een rij die hulp bieden aan kinderen met overgewicht.

Feestje? Dit zijn de leukste traktaties voor kinderen.

Omgaan met geld

Leren omgaan met geld is belangrijk voor opgroeiende kinderen. De kans dat ze later in financiële problemen komen wordt zo kleiner. Er zijn verschillende manieren om kinderen te leren omgaan met geld. Bijvoorbeeld zakgeld geven of geld leren sparen in een spaarpot. Maar leer je kind ook om goede keuzes te maken als hij of zij geld wil uitgeven.

Kind opvoeden: hulp nodig?

Je kind opvoeden stelt je soms voor lastige uitdagingen en vragen. Twijfel je of je het wel goed doet? Kun je een steuntje in de rug gebruiken? Bekijk 5 handige apps die je helpen bij het opvoeden van je kind. Als lid van de ledenvereniging maak je gratis gebruik van opvoedondersteuning. Of volg gratis de videotraining om beter te praten met je kind. Je gemeente helpt je ook bij opvoedproblemen.

Je kind helpen

Natuurlijk wil je je kind helpen als hij of zij ergens mee zit. Bekijk bij wie je bijvoorbeeld aanklopt als je kind slachtoffer is van pesten. Maak je je zorgen over het gamegedrag van je kind? Lees hoe je erachter komt of je kind gameverslaafd is en welke afspraken je maakt met je kind over gamen.

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur