Zelfstandig wonen met dementie

Producten en diensten voor (iemand die zorgt voor) iemand met dementie
Wat is er nodig aan hulp en ondersteuning, om langer veilig thuis te kunnen blijven wonen met dementie? Hier vind je een overzicht van ons aanbod.

Jouw vraag + ons aanbod

We zoeken altijd naar een optimale oplossing voor nu en voor de toekomst. We lichten vier diensten en producten uit die kunnen ondersteunen bij zelfstandig wonen met dementie.

TimeSteps apps

TimeSteps draagt bij aan de zelfredzaamheid van mensen met dementie en het welzijn van mantelzorgers. De TimeSteps App geeft mensen met dementie meer tijdsbesef en dagritme. Via de Mantelzorg Web App van TimeSteps regelen mantelzorgers en familie gemakkelijk alles rondom de persoon die zorg nodig heeft. In de TimeSteps App wordt de tijd en het moment uitgeschreven en kan de tijd ook hardop worden uitgesproken. 

Met een koppeling aan de Mantelzorg Web App komt er een agenda bij. De afspraken en herinneringen worden ook hier hardop uitgesproken. De Mantelzorg Web App biedt de mogelijkheid om de agenda op afstand te organiseren. 

TimeSteps

Huisbezoek ledenadviseur dementie

Bij de ledenvereniging vormen twee ledenadviseurs dementie een bijzonder duo met een contacthond. Je kunt een gesprek aanvragen met de ledenadviseur dementie voor een luisterend oor, praktische tips en ondersteuning. De contacthond kan dan erg waardevol zijn. 
De contacthond maakt contact zonder dat daar taal bij nodig is. Doordat de contacthond verleidt
tot contact kan hij ingezet worden om een gesprek te openen. Daarnaast kan hij ondersteuning en 
troost bieden tijdens een gesprek of in nieuwe of onbekende situaties. Zo kan de ledenadviseur 
bijvoorbeeld samen met de contacthond de overgang van thuis naar het verpleeghuis ondersteunen. 

Huisbezoek ledenadviseur dementie

Zelfhulpmodule gezond zorgen

Zorg je regelmatig voor iemand in je omgeving? Als mantelzorger loop je een groter risico op 
overbelasting. De online zelfhulpmodule Gezond zorgen van Stichting mirro helpt je om de balans te behouden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. Anoniem. Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De online zelfhulpmodule 
bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. De module 
is gratis voor leden.

Zelfhulpmodule Gezond zorgen

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur