Angst en paniek

Online zelfhulp: controle over uw angsten
Angst is een emotie die u helpt te reageren als er gevaar dreigt. Dat is goed. Maar wat als angst u soms meer in de greep houdt dan u zou willen? De zelfhulpmodule Angst en paniek van Stichting mirro helpt u om uw angsten aan te pakken en de controle te behouden. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van angstig kijkende jonge vrouwOnderwerpen

De zelfhulpmodule Angst en paniek helpt u om angst- en paniekklachten te overwinnen of ze de baas te blijven:

• Angst en paniek begrijpen: verminderen van angst en paniek begint met weten dat u last hebt van angst, in welke situaties u angstig bent en waarvoor u precies bang bent.
  • Stress en ontspanning: een gezonde leefstijl maakt u weerbaarder tegen stress en angst.
  • Angst en gedrag: om minder angst en spanning te gaan voelen, is het nodig om uzelf bloot te stellen aan situaties die u eng vindt.
  • Denkpatronen doorbreken: door u bewust te worden van uw eigen gedachten, krijgt u meer inzicht in je angstklachten.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over