Geldzorgen

Online zelfhulp: omgaan met financiële stress
Maakt u zich zorgen om uw financiële situatie? Rust in uw hoofd is een eerste stap naar rust in uw financiën. De zelfhulpmodule Geldzorgen van Stichting mirro geeft u tips en oefeningen om uw financiële zorgen aan te pakken. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van man met lege broekzakkenOnderwerpen

De online zelfhulpmodule Geldzorgen helpt u om te gaan met financiële stress:

• Mijn verhaal: als u uw eigen verhaal beschrijft of vertelt aan anderen dan schept u orde in uw eigen ervaringen. Dat geeft overzicht en inzicht.
  • Nee is oke: wilt u grenzen stellen, dan moet u af en toe nee zeggen tegen verzoeken van anderen. Nee zeggen kunt u oefenen. En het is belangrijk dat u weet waar u uw geld aan wilt uitgeven.
  • Stress en spanning: financiële stress houdt vaak lange tijd aan. Als spanning blijft bestaan ervaart u stress. Hoe zorgt u dat geldzorgen u niet boven het hoofd groeien?
  • De omgeving: omdat u zich misschien schaamt voor uw geldproblemen, kunt u het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. Het is belangrijk om uw zorgen te delen en hulp te vragen.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!