Slaap lekker!

Online zelfhulp: beter slapen
We slapen een derde van ons leven. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slapen kun je leren. Met de online zelfhulpmodule Slaap lekker van Stichting mirro oefent je verschillende manieren om goed in slaap te komen en pak je aan wat daarbij kan storen. Anoniem. Gratis voor leden.

Zo werkt de online zelfhulpmodule Slaap lekker

Illustratie van gapende vrouwOnderwerpen

 • Hoe slaap je
  Slaap is iets heel individueels, de ene persoon heeft meer slaap nodig dan de ander. Daarnaast kan de hoeveelheid slaap die je nodig hebt met de leeftijd veranderen.
 • Piekeren
  Slecht slapen gaat vaak samen met piekeren en negatieve gedachten.
 • Dagelijks ritme
  Regelmaat en stabiliteit in je slaapritme zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Net als geen stimulerende activiteiten doen en stimulerend eten en drinken gebruiken vlak voor het slapen.
 • Ontspanning
  Stress en spanning hebben een negatieve invloed op slaap. Om dit tegen te gaan is ontspanning het sleutelwoord.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De online module bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het jou uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

De zelfhulpmodule Slaap lekkerbegint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?


Anoniem

De zelfhulpmodule Slaap lekkerdoorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met je gegevens?

 • Als je de zelfhulpmodule wilt starten, moet je eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om je lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van jou door naar mirro.
 • De gegevens die je opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om je te kunnen benaderen en de behandeling op jou af te stemmen.

Ledenvoordeel

 • Als lid doorloop je de zelfhulpmodule Slaap lekker gratis.

Voorwaarde


Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur