Geldzorgen

Online zelfhulp: omgaan met financiële stress
Maak je je zorgen om je financiële situatie? Rust in je hoofd is een eerste stap naar rust in je financiën. De zelfhulpmodule Geldzorgen geeft je tips en oefeningen om je financiële zorgen aan te pakken. Anoniem. Gratis voor leden.

Zo werkt de online zelfhulpmodule Geldzorgen

Illustratie van man met lege broekzakkenOnderwerpen

 • Mijn verhaal
  Als je je eigen verhaal beschrijft of vertelt aan anderen dan schep je orde in je eigen ervaringen. Dat geeft overzicht en inzicht.
 • Nee is oké
  Wil je grenzen stellen, dan moet je af en toe nee zeggen tegen verzoeken van anderen. Nee zeggen kun je oefenen. En het is belangrijk dat je weet waar je jouw geld aan wilt uitgeven.
 • Stress en spanning
  Financiële stress houdt vaak lange tijd aan. Als spanning blijft bestaan ervaar je stress. Hoe zorg je dat geldzorgen je niet boven het hoofd groeien?
 • De omgeving
  Omdat je je misschien schaamt voor je geldproblemen, kun je het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. Het is belangrijk om je zorgen te delen en hulp te vragen.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De online module bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het jou uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

De zelfhulpmodule Geldzorgen begint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?


Anoniem

De zelfhulpmodule Geldzorgen doorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met je gegevens?

 • Als je de zelfhulpmodule wilt starten, moet je eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om je lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van jou door naar mirro.
 • De gegevens die je opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om je te kunnen benaderen en de behandeling op jou af te stemmen.

Ledenvoordeel

 • Als lid doorloop je de zelfhulpmodule Geldzorgen gratis.

Voorwaarde


Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur