Angst en paniek

Online zelfhulp: controle over je angsten
Angst is een emotie die je helpt te reageren als er gevaar dreigt. Dat is goed. Maar wat als angst je meer in de greep houdt dan je zou willen? De online zelfhulpmodule Angst en paniek helpt je om je angsten aan te pakken en de controle te behouden. Anoniem. Gratis voor leden.

Zo werkt de online zelfhulpmodule Angst en paniek

Illustratie van angstig kijkende jonge vrouwOnderwerpen

 • Angst en paniek begrijpen
  Verminderen van angst en paniek begint met weten dat je last hebt van angst, in welke situaties je angstig bent en waarvoor je precies bang bent.
 • Stress en ontspanning
  Een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder tegen stress en angst.
 • Angst en gedrag
  Om minder angst en spanning te gaan voelen, is het nodig om jezelf bloot te stellen aan situaties die je eng vindt.
 • Denkpatronen doorbreken
  Door je bewust te worden van je eigen gedachten, krijg je meer inzicht in je angstklachten.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

Je leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De online module bestaat uit verschillende onderdelen die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het jou uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

De zelfhulpmodule Angst en paniek begint met een startmeting. Die geeft je een idee van je huidige situatie. Hoe is jouw balans? Als je de module hebt afgerond, kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?


Anoniem

De zelfhulpmodule Angst en paniek doorloop je anoniem. Niemand weet wie je bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met je gegevens?

 • Als je de zelfhulpmodule wilt starten, moet je eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om je lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van jou door naar mirro.
 • De gegevens die je opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om je te kunnen benaderen en de behandeling op jou af te stemmen.

Ledenvoordeel

 • Als lid doorloop je de zelfhulpmodule Angst en paniek gratis.

Voorwaarde


Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur