Scheiding

Online zelfhulp: in balans in slechte tijden
Een scheiding roept veel vragen en emoties op. Er zijn grote veranderingen. Die zijn voor iedereen anders. De zelfhulpmodule Scheiding van Stichting mirro helpt u om in balans te blijven in slechte tijden. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van vertwijfeld kijkende vrouw met gescheurde fotoOnderwerpen

De online zelfhulpmodule Scheiding helpt u om meer inzicht te krijgen in uw gevoelens tijdens de scheiding en om ermee om te gaan:

• Twijfel: Wat is er voor en wat tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet vallen om te gaan scheiden, accepteert en verwerkt u dat beter als u beiden duidelijke motieven heeft.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om uw partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, zodat u met vertrouwen in uzelf door kunt met uw leven.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na uw scheiding precies samen? Als u weet waar de emoties en stress vandaan komen, kunt u ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: Hoe zorgt u ervoor dat uw kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. U kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over