Wereldkankerdag 2023

Kanker raakt iedereen. Welke ondersteuning is er?
Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Bekijk welke ondersteuning er is.

Dit kan Espria Ledenvereniging voor je betekenen

Over Wereldkankerdag

Kanker heeft een grote en brede impact, op de patiënt en diens omgeving. Op 4 februari vragen allerlei organisaties in Nederland en over de hele wereld hier extra aandacht voor. In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Andere organisaties bieden een luisterend oor en ondersteuning bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt. In alle fasen van het ziekteproces, maar ook tot ver na afloop daarvan.  

Rond Wereldkankerdag laten zij zien wat ze te bieden hebben, bijvoorbeeld door middel van een open dag, een lezing, workshops of activiteiten. Op deze website vind je een volledig overzicht van de activiteiten en de berichtinggevingen rondom Wereldkankerdag.

Wereldkankerdag wordt georganiseerd en ondersteund door vele betrokken organisaties door het hele land heen, die allemaal aandacht besteden aan Wereldkankerdag. 

Evenementen op 4 februari

Zorgorganisaties zetten op en rond Wereldkankerdag hun deuren open om te laten zien wat zij mensen met kanker en hun naasten te bieden hebben. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor, en van een fit-challenge tot wandelcoaching. 

Activiteiten
 

Informatie over kanker, de behandeling ervan of leven met kanker

Zoek je informatie over kanker, de behandeling ervan of leven met kanker?

Ga naar kanker.nl

Chatten


Chat met onze
ledenadviseur

Chat offline


Mail met onze
ledenadviseur