Chronische aandoening

Online zelfhulp: hoe geeft u het een plekje?
Een chronische aandoening of fysieke beperking vormt een deel van uw leven en toekomst. Hoe geeft u het een plekje? En hoe bekijkt u het positief? De zelfhulpmodule Chronische aandoening van Stichting mirro helpt u om daar antwoord op te vinden. Anoniem. Gratis voor leden.

Illustratie van man met linkerhand op heupInhoud module

Onderwerpen

De online zelfhulpmodule Chronische aandoening helpt u om uw chronische aandoening of fysieke beperking te accepteren:

• Wat kan ik doen als ik veel pieker?
  • Waar liggen mijn grenzen en hoe geef ik die aan?
  • Hoe vertel ik het mijn omgeving?
  • Zijn er ook leuke kanten die ik kan inzetten?

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over