Slaapproblemen

Online zelfhulp: beter slapen
We slapen eenderde van ons leven. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slapen kunt u leren. Met de zelfhulpmodule Slaapproblemen van Stichting mirro oefent u verschillende manieren om goed in slaap te komen en pakt u aan wat daarbij kan storen. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van gapende vrouwOnderwerpen

De online zelfhulpmodule Slaapproblemen helpt u om meer inzicht te krijgen in uw slaapgedrag:

• Hoe slaapt u: slaap is iets heel individueels, de ene persoon heeft meer slaap nodig dan de ander. Daarnaast kan de hoeveelheid slaap die u nodig heeft met de leeftijd veranderen.
  • Piekeren: slecht slapen gaat vaak samen met piekeren en negatieve gedachten.
  • Dagelijks ritme: regelmaat en stabiliteit in uw slaapritme zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Net als geen stimulerende activiteiten doen en stimulerend eten en drinken gebruiken vlak voor het slapen.
  • Ontspanning: stress en spanning hebben een negatieve invloed op slaap. Om dit tegen te gaan is ontspanning het sleutelwoord.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over